Με 17 αθλητές από 7 συλλόγους η Θράκη στο γκραν πρι της Καβάλας

 

Κορυφαίοι αθλητές του ελληνικού στίβου θα πάρουν μέρος αύριο Σάββατο (22/7) στο Γκραν Πρι “Δαβιτζόγλεια” που γίνεται στην Καβάλα, καθώς αυτός ο αγώνας θα είναι ουσιαστικά ο τελευταίους για όσους επιδιώκουν την επίτευξη ορίων για να εξασφαλίσουν συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι και ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής Κώστας Μπανιώτης, το κορυφαίο όνομα αυτήν την στιγμή στον κλασικό αθλητισμό της Θράκης. Ωστόσο δεν θα είναι ο μόνος θρακιώτης αφού άλλοι 16 έχουν δηλωθεί, σύμφωνα με τις επίσημες λίστες συμμετοχών που ανακοίνωσε το πρωί ο ΣΕΓΑΣ.

Στα 100 μέτρα θα λάβουν μέρος ο Μιχάλης Παπουτσόγλου του Διομήδη Ξάνθης και ο Γιώργος Λεπίδας του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής. Ο τελευταίος έχει δηλωθεί και στα 200 μέτρα, όπως επίσης και ο Αλέξανδρος Κοκκίνης του ΑΟ Θράκης από την Αλεξανδρούπολη. Στα 800 μέτρα έχει δηλωθεί ο Σαλί Τσιτάκ του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης. Στα 110 μέτρα με εμπόδια ανδρών, όπου θα συμμετάσχει το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος, ο δραμινός Κώστας Δουβαλίδης, έχει δηλωθεί και ο Πέτρος Καραβέτης του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης. Στα 400 μέτρα με εμπόδια θα συμμετάσχει ο Ζάννης Λυκούρης του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής. Στις γυναίκες, στα σπρίντ, τόσο στα 100 όσο και στα 200 μέτρα έχει δηλωθεί η Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Από τον ίδιο σύλλογο, η Σταματίνα Μάρκου έχει δηλωθεί στα 400 μέτρα, η Μάρα Κουκούτση στο μήκος και η Τριανταφυλλιά Κρεμύδα στο τριπλούν, που προστέθηκε τελευταία στιγμή στα αγωνίσματα και στο οποίο έχει δηλωθεί και η Σπυροδούλα Ναζίρη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Η Βασιλεία Φίτσιου του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθνης θα αγωνιστεί στο ύψος γυναικών. Τέλος, στα αγωνίσματα παμπαίδων και παγκορασίδων θα λάβουν μέρος στα 600 μέτρα οι Γιάννης Εμμανουηλίδης του Διομήδη Ξάνθης και η Καρά Σαλή Αμέτ Μπαχάρ του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, ενώ τέλος από τον Ρήσο Κομοτηνής έχουν δηλωθεί στα 150 μέτρα η Μαρία Χατζηπέτρου, Βαρβάρα Λιάπη και Αλεξάνδρα Χατζηπέτρου.

Τους αγώνες διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και ο Δήμος Καβάλαςσε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Ευθύμη «Μίμη» Δαβίτζογλου, πρωταθλητή σφυροβολίας και μέλους της εθνικής ομάδας, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή πρόωρα σε ηλικία 23 ετών βυθίζοντας στο πένθος την αθλητική οικογένεια. Είναι η πρώτη φορά που η Καβάλα εντάσσεται σε γκραν πρι αλλά φιλοδοξεί αυτή η αρχή να καθιερωθεί.