Το γκραν πρι της Καβάλας τελευταία ευκαιρία για να πάει ο Μπανιώτης στο Παγκόσμιο του Λονδίνου

 

Ο Κώστας Μπανιώτης μπορεί να αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά Βαλκανιονίκης την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η επίδοση δεν ήταν εκείνη που και ο ίδιος ήθελε και ξέρει ότι έχει. Τα 2.14, στο παγκόσμιο στερέωμα δεν οδηγούν πουθενά.

Για την ακρίβεια, δεν δίνουν καν πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Δυο εβδομάδες πριν την έναρξη της μεγάλης γιορτής, ο Κομοτηναίος πρωταθλητής θέλει να διασφαλίσει την παρουσία του. Το όριο βρίσκεται στο 2.30μ και θεωρητικά είναι παιχνιδάκι για τον Θρακιώτη.

Όμως φέτος ο Μπανιώτης έδωσε λίγους αγώνας, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και αναγκάστηκε να κάνει εγχείρηση, που τον άφησε εκτός του Πανευρωπαϊκού Κλειστού του Βελιγραδίου αλλά και εκτός αγωνιστικής δράσης και προπονήσεων γενικά, για περίπου δυο μήνες,

Αυτή η απουσία μπορεί να στοιχίσει την συμμετοχή στον Μπανιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο ίδιος το θέλει, είναι δεδομένο ότι το μπορεί, το ύψος το έχει περάσει αρκετές φορές στο παρελθόν, αρκεί στην Καβάλα οι συνθήκες να είναι καλές και να μην τον κυριεύσει το άγχος.

Ακόμα και πιο κάτω από 2.30μ να κάνει, ενδεχομένως και με 2.26μ ή 2.27μ λόγω κατάταξης να μπορέσει να βρεθεί στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς. Και θα είναι πολύ σημαντικό για τον κορυφαίο Έλληνα άλτη της τελευταίας δεκαετίας να βρεθεί σε ένα ακόμα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για πέμπτη φορά μετά το Βερολίνο το 2009, την Νταεγκού της Νότιας Κορέας το 2011, την Μόσχα το 2013 και το Πεκίνο το 2015.