ΕΠΣ Έβρου: Αποσύρει την συμμετοχή της από την Α’ Κατηγορία η ΠΑΕ Ριζίων

 

Μετά την αποχώρηση του ιστορικού Άλεξ που ανέστειλε την λειτουργία του, άλλη μια ιστορική ομάδα αποσύρεται από το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, αυτή ωστόσο τουλάχιστον θα αγωνιστεί στη Β’ Κατηγορία.

Ο λόγος για την πρωταθλήτρια του Βορείου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας ΠΑΕ Ριζίων που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ThrakiSportS δηλώνει αδυναμία συμμετοχής σε ένα πρωτάθλημα ενιαίο που περιλαμβάνει ομάδες μέχρι και την Αλεξανδρούπολη και έχει πολλά και συνεχή ταξίδια.

Τα Ρίζια, από τα ακριτικότερα χωριά του Έβρου, πανηγύρισαν έξαλλα το πρωτάθλημα πριν μερικούς μήνες. Ωστόσο η απόφαση των ιθυνόντων είναι ξεκάθαρη: τα οικονομικά δεν επιτρέπουν την δημιουργία μιας ομάδας που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στην Α’ Κατηγορία.

Οι άνθρωποι της διοίκησης σκοπεύουν ωστόσο να κρατήσουν ζωντανή την ομάδα, έστω και στην Β’ Κατηγορία. Με την αποχώρηση των Ριζίων, το εισιτήριο για άνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική περνά στον ΑΟ Νεοχωρίου, ωστόσο και αυτός είναι αμφίβολο αν θα αποδεχθεί την άνοδο.

Είναι σοβαρό το ενδεχόμενο από τον Βόρειο Όμιλο της Β’ Κατηγορίας να μην υπάρξει ομάδα που θα αποδεχθεί στην παρούσα συνθήκη την άνοδο. Αν συμβεί αυτό τότε η Α’ ΕΠΣ Έβρου μένει μόνο με 10 ομάδες, εκτός και αν αποφασιστεί η άνοδος και των δευτεραθλητών από νότιο και κεντρικό όμιλο, ώστε να πιαστεί ο στόχος των 12.

Τις επόμενες ημέρες οι ζυμώσεις θα είναι αρκετές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον χάρτη της A’ και της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου.