Α2 Ανδρών: Η αποχώρηση τριών ομάδων ανοίγει παράθυρο ανόδου στον Έβρο Σουφλίου

 

Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ έγινε γνωστό, σύμφωνα με δημοσίευμα του volleyland ότι τρεις ομάδες της Α2 Κατηγορίας αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα και να μην δηλώσουν συμμετοχή.

Ο λόγος για τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας που έχει ήδη επισημοποιήσει εγγράφως την αναστολή λειτουργίας του, τον ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω αλλά και την Κύζικο Νέας Περάμου που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Volley League.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, τότε δημιουργούνται τρία κενά που βάσει των κανονισμών και της κοινής λογικής οφείλουν να καλύψουν οι επιλαχούσες ομάδες. Και αυτό, καθώς ρητά αναφέρεται στη γενική προκήρυξη ότι το πρωτάθλημα διεξάγεται με 36 ομάδες.

Μία από αυτές τις επιλαχούσες ομάδες είναι ο Έβρος Σουφλίου ως πρωταθλητής της ΕΣΠΕΘΡ, που έχασε μεν στο μπαράζ της Καβάλας αλλά μπορεί πλέον να διεκδικήσει την άνοδο από το παράθυρο.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οι προκηρύξεις έχουν εκδοθεί και έχουν ήδη εγκριθεί από το ΔΣ της ΕΟΠΕ και σε αυτές αναφέρονται ονομαστικά οι ομάδες που συμμετέχουν σε κάθε κατηγορία.

Επίσης, είναι αλήθεια ότι έχει γίνει και η κλήρωση για τον καταρτισμό των τεσσάρων ομίλων, που είναι λίγο… αλλοπρόσαλλοι με αυτών των Θρακιωτών να περιλαμβάνει οκτώ ομάδες (πέντε της ΕΣΠΕΘΡ και τρεις της Θεσσαλονίκης).

Ο άλλος όμιλος της Β. Ελλάδας έχει μόλις επτά (τις λιγότερες) και αφορά σωματεία από Θεσσαλονίκη και δυτικότερα – νοτιότερα, ενώ οι δυο όμιλοι του νότου έχουν με βάση την τελευταία συμπληρωματική προκήρυξη από 11 και 10 ομάδες αντίστοιχα.

Η αλήθεια είναι ότι οι αποχωρήσεις και των τριών ομάδων που προαναφέρθηκαν είναι από το Νότο, αφήνοντάς τους με 10 και 8 ομάδες αντίστοιχα, όμως επιλαχούσα ομάδα είναι αυτονόητα ο ηττημένος του μπαράζ, ο Έβρος Σουφλίου. Και στην προκήρυξη δεν λέει πουθενά ότι δεν πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός.

Για την ακρίβεια, προβλέπεται το εντελώς αντίθετο: αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα να αναπροσαρμόσει τους ήδη διαμορφωμένους ομίλους εφόσον υπάρξουν αποχωρήσεις και τέτοιου είδους ανακατατάξεις, αρκεί να μην έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα.

Εν προκειμένω, όχι απλά δεν έχουν ξεκινήσει αλλά δεν έχει γίνει καν η κλήρωση. Για την ακρίβεια, η ΕΟΠΕ έδωσε προθεσμία συμμετοχής στις ομάδες μέχρι την άλλη εβδομάδα και προγραμματίζει τις κληρώσεις στις 4 Αυγούστου οπότε και όλα θεωρητικά θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει, αν και πάλι αυτό δεν είναι θέσφατο.

Πέρυσι αντίστοιχο ζήτημα είχε δημιουργηθεί με τον Άθλο Ορεστιάδας, που ηττήθηκε μεν στο μπαράζ της Θεσσαλονίκης από τα Χανιά αλλά ανέβηκε και αυτός στην Α2 Ανδρών. Ωστόσο τότε, επειδή είχε γίνει η κλήρωση, η ομάδα τοποθετήθηκε στον δεύτερο όμιλο του Βορρά και με ομάδες από την Θεσσαλονίκη έπαιζε μέχρι Πάτρα.

Φέτος λοιπόν, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, μπορεί να γίνει πάλι κάτι αντίστοιχο με κερδισμένο αυτή τη φορά τον Έβρο Σουφλίου, ο οποίος μάλιστα με ανακατάταξη μπορεί να τοποθετηθεί στον ίδιο όμιλο με ΑΟ Ορεστιάδας, ΑΕ Κομοτηνής, ΓΕ Αλεξανδρούπολης και Αθλο Ορεστιάδας.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει και οι ιθύνοντες του Έβρου Σουφλίου να κινηθούν παρασκηνιακά προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού τίποτα δεν έρχεται ουρανοκατέβατο σε αυτήν την ζωή.