Καταγγέλλουν σε FIFA και UEFA τη νέα φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου επειδή αναφέρεται στη γενοκτονία του Πόντου

 

Διαστάσεις που ξεπερνούν τα τοπικά όρια του νομού Ροδόπης αποκτά το θέμα της νέας φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, η οποία αποφάσισε να ανασυσταθεί και να δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης.

Ο σύλλογος παρουσίασε πρόσφατα τις νέες εμφανίσεις του, που παρουσιάζουν την ποντιακή γενοκτονία, ωστόσο ήδη υπήρξαν αντιδράσεις από μειονοτική εφημερίδα της Θράκης, η οποία αφενός αμφισβητεί τον όρο «γενοκτονία» όπως παγίως κάνει σε διπλωματικό επίπεδο και η Τουρκία, αφετέρου χαρακτηρίζει πολιτικό το περιεχόμενο της φανέλας και προαναγγέλλει καταγγελίες σε UEFA και FIFA.

Ο λόγος για την εφημερίδα Birlik που σε άρθρο της επισημαίνει, σύμφωνα με την σχετική μετάφραση της εξειδικευμένης σε μεταφράσεις από τα τουρκικά ιστοσελίδας tourkikanea: «Η ερασιτεχνική ομάδα ΠΑΕ Ποντίων του χωριού Θρυλόριο του δήμου Κομοτηνής, στην ποδοσφαιρική σεζόν 2017-2018, στους αγώνες που θα δώσει, θα εμφανιστεί με το σύνθημα “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ-ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ”  της δήθεν “Ποντιακής Γενοκτονίας”. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 έτη από την δήθεν ¨Ποντιακή Γενοκτονία¨, πολλές οργανώσεις από τώρα κάνουν σημαντικές ετοιμασίες και σχέδια». 

Το άρθρο της τουρκόφωνης εφημερίδας της Θράκης συνεχίζεται και καταλήγει ως εξής: «Τώρα όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στην FIFA. Διότι είναι γνωστό πως παγκοσμίως στα γήπεδα απαγορεύεται η πολιτική, ο ρατσισμός και η πρόκληση της απέναντι πλευράς. Αποτελεί θέμα ενδιαφέροντος το τι μέτρα θα λάβουν άραγε σε αυτή την κατάσταση πρώτα οι FIFA και UEFA και μετά η ΕΠΣ Ροδόπης».