Έρχεται αύριο στην Θράκη, βραβεύει και βραβεύεται ο «εμβληματικός» Παναγιώτης Γιαννάκης

 

Στην Θράκη θα βρεθεί αυτήν την πέμπτη ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ανδρών που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ του 1987 αλλά και προπονητής της Εθνικής του 2005 που επίσης κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ στο Βελιγράδι.

Ο νυν προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης και μέλος της τεράστιας ομάδας που έκανε όργια στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές της δεκαετίας του ’90, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ηρόδικου και της Εθνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ με Αμαξίδιο και θα βρεθεί στον αγώνα Ελλάδα – Κύπρος που θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό της Κομοτηνής το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα είναι αυτός που θα κάνει τις απονομές στις τρεις ομάδες του τουρνουά (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία), ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα τιμηθεί και αυτός για την προσφορά του στο μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα, με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης τον προηγούμενο μήνα 30 ετών από το έπος του 1987.

Αναμφισβήτητα η παρουσία του Γιαννάκη προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού στους μπασκετόφιλους της Θράκης, ωστόσο η πλειοψηφία των προσκλήσεων έχουν ήδη διατεθεί. Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη μεν, λόγω της μικρής χωρητικότητας όμως υπάρχουν αυστηρά 300 προσκλήσεις που διατίθενται από τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Ροδόπης «Περπατώ».