ΕΠΣ Έβρου: Τι θα γίνει στην Α’ Κατηγορία μετά την αποχώρηση – σοκ του Άλεξ

 

Η αναστολή λειτουργίας του Άλεξ εκτός από το κενό που δημιουργεί συνολικά στο ποδόσφαιρο του Έβρου δημιουργεί ένα κενό και στην Α’ Κατηγορίας του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος του νομού.

Η διάδοχος ομάδα του ΑΟ Θράκης ακόμα και αν έχει ήδη δηλώσει ότι έχει αποδεχθεί την βαριά κληρονομιά του Άλεξ, θεωρείται ξεχωριστό σωματείο που μέχρι τώρα είχε μόνο γυναικείο τμήμα και από την στιγμή που αποκτά και ανδρικό, θα ξεκινήσει από την Β’ Κατηγορία την πορεία της.

Ζήτημα πλέον τίθεται με το πώς θα καλυφθεί το κενό του Άλεξ, καθώς δεν υπήρξαν κάποια μπαράζ ανάμεσα στους δευτεραθλητές των τριών ομίλων της Β’ Κατηγορίας ώστε να είναι κάποιος πρώτος επιλαχών, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Μια σκέψη είναι από την στιγμή που ο Άλεξ ήταν ομάδα της Αλεξανδρούπολης, η ομάδα που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει στο πρωτάθλημα να είναι η 2η του Νοτίου Ομίλου, όπου μετέχουν οι σύλλογοι της Αλεξανδρούπολης.

Σε αυτήν την περίπτωση πέρα από την πρωταθλήτρια ΠΑΕ Νίψας, θα ανέλθει στην ‘Α Ερασιτεχνική και η Νίκη Απαλού. Υπενθυμίζεται πως η Νίκη Απαλού είναι η έτερη ομάδα που ουσιαστικά συγχωνεύεται με το Άλεξ και δημιουργούν το ανδρικό τμήμα του ΑΟ Θράκης.

Ωστόσο φαίνεται πως αυτή η κίνηση δεν είναι εύκολο να τεκμηριωθεί, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχη προβλεψη στην προκήρυξη. Δεν μπορεί εύκολα να γίνει δεκτό να ανέβει η δευτεραθλήτρια από έναν όμιλο και να παρακαμφθούν οι υπόλοιποι δύο.

Μια άλλη σκέψη είναι να μην υποβιβαστεό η 11η ομάδα της Α’ Κατηγορίας, ήτοι ο Ακρίτας Νέας Βύσσας, αλλά με επικυρωμένη την βαθμολογία ούτε αυτό είναι δυνατό.

Έτσι, με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες και μιλώντας με αρμόδια πηγή από την ΕΠΣ Έβροθ, το πιθανότερο είναι να μείνουν 11 οι ομάδες στην Α’ Κατηγορία και κάθε αγωνιστική να υπάρχει κάποια που θα κάνει ρεπό.

Ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο να αποφασιστεί να ερωτηθούν όλοι οι δευτεραθλητές της Β’ ΕΠΣ Έβρου και σε περίπτωση που όλοι ενδιαφερθούν, να ανέλθουν και αυτοί και τελικά να γίνει η Α’ Κατηγορία με 14 ομάδες (όπως θα συμβεί στην ΕΠΣ Ξάνθης).

Αυτό είναι κάτι που όμως θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Έβρου την άλλη εβδομάδα και εφόσον υπάρξει τέτοια προοπτική, ενδεχομένως ακόμα και αν ληφθεί απόφαση ΔΣ, να χρειαστεί ακολούθως να διεξαχθεί γενική συνέλευση για να εγκριθεί αυτή η απόφαση.