Έχασε στην παράταση από την Βουλγαρία η «πρωτάρα» Εθνική Μπάσκετ με αμαξίδια της Κύπρου

 

Τον πρώτο της «ιστορικό», έστω και ανεπίσημο αγώνα πραγματοποίησε η Εθνική μπάσκετ με αμαξίδια της Κύπρου στο πλαίσιο του Διεθνούς τουρνουά στην Κομοτηνή, όπου αντιμετώπισε και κοίταξε στα μάτια, παρά την ήττα, την Εθνική της Βουλγαρίας.

Η Εθνική της Κύπρου δεν ξεκίνησε πολύ καλά, κάτι που μέχρι ένα βαθμό η Βουλγαρία εκμεταλλεύθηκε και βρέθηκε να κερδίζει με 15-9, όμως η Κύπρος ανέβασε στροφές στη συνέχεια και κατάφερε να μειώσε τη διαφορά, μόλις στον ένα πόντο (24-23) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα. Στην επανάληψη και πάλι οι Βούλγαροι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν εκ νέου, με 34-28 με την ολοκλήρωση και του τρίτου δεκαλέπτου, όμως στην τέταρτη περίοδο οι Κύπριοι αντέδρασαν και πάλι και κατάφεραν με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα, το 43-43, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί  τι αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε αρκετά καλά, αλλά τελικά φαίνεται πως η εμπειρία της Βουλγαρίας έπαιξε ρόλο, και το παιχνίδι τελείωσε με ήττα και σκορ 53-51.

Βέβαια όλα αυτά έχουν μικρή σημασία, αφού από το Διεθνές αυτό τουρνουά, δεν είναι τα αποτελέσματα και οι νικητές που μετρούν, αλλά το «ευ αγωνίζεσθαι» και η ψυχική και σωματική δύναμη αυτών των αθλητών. Πόσο μάλλον, όταν η Εθνική της Κύπρου ντεμπουτάρισε σαν ομάδα σε αυτό το τουρνουά, και οι εντυπώσεις που άφησε ήταν πολύ καλές, και πλέον την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει και την Εθνική της Ελλάδας σε ένα ματς που θα μεταδωθεί ζωντανά και από την ΕΡΤ3.

Τα δεκάλεπτα: 15-9, 24-23 (ημίχρονο), 34-28, 43-43 (κανονική διάρκεια), 53-51 (παράταση)

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ισκρόβ): Ιβανόφ, Γκεόργκι 6, Ιβάνοου 11, Ατανάσοφ, Λιουμπένοφ 8,Πετρόφ 14, Κοστόφ 2, Βακλίνοφ 12, Γκιουρόφ.

ΚΥΠΡΟΣ (Ομήρου – Νικολάου): Ιωάννου 15, Λαζάρου 31 (4), Θεοχάρους 2, Παυλίδης, Χριστοφόρου, Πατσαλίδης 2, Μιχαηλίδης, Κανάρη 1, Λοΐζου, Μάρκου Μαρία.