Αναχωρεί για Βουδαπέστη ο Χρήστος Κατραντζής και πέφτει από τους πρώτους της ελληνικής κολύμβησης στην πισίνα

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Βουδαπέστη, με τα αθλήματα του πόλο, των καταδύσεων, της συγχρονισμένης κολύμβησης και της μαραθώνιας κολύμβησης να είναι αυτά που κυριαρχούν αυτές τις πρώτες μέρες στο αγωνιστικό πρόγραμμα. 

Από την Κυριακή ωστόσο ξεκινά το αγωνιστικό πρόγραμμα και μάλιστα την πρώτη ημέρα έχει προγραμματιστεί η σκυταλοδρομία 4×100 ελεύθερο ανδρών, όπου θα λάβει μέρος ο Ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής.

Ο θρακιώτης πρωταθλητής αναχωρεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής για τη Βουδαπέστη την Πέμπτη και θα μείνει εκεί μέχρι και τις 31 Μαΐου. Όπως έδειξε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου εξασφάλισε και την πρόκριση, βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση.

Αυτή θα είναι η τρίτη διοργάνωση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος όπου θα λάβει μέρος, μετά το 2013 στην Βαρκελώνη και το 2015 στο Καζάν της Ρωσίας. Βέβαια, ενδιαμέσως έχει εκπροσωπήσει επάξια την χώρα μας και σε άλλες διοργανώνεις, με αποκορύφωμα πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.