Volley League: Δεν πήρε άδεια ούτε σε δεύτερο χρόνο ο Εθνικός! Τρίτη (και τελευταία σε αυτή τη φάση) ευκαιρία σε έξι μέρες

 

Ούτε σε δεύτερο χρόνο πήρε αδειοδότηση (ή αν θέλετε καλύτερα προαδειοδότηση) ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Volley League. 

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, «η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ συνεδρίασε απόψε (Τρίτη 18/7/2017) και εξέτασε δύο ακόμα φακέλους ΤΑΑ ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2017-18. Πρόκειται για τους φακέλους του ΤΑΑ ΑΟ Φοίνικα Σύρου και του ΑΟΠ Κηφισιάς. Μετά από ενδελεχή έλεγχο η Επιτροπή Αδειοδότησης έδωσε άδεια συμμετοχής και στα δύο ΤΑΑ».

Ωστόσο αυτή είναι η μισή αλήθεια. Οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα εξετάστηκαν και οι υπόλοιποι φάκελοι και απλά επειδή υπάρχουν εκκρεμότητες, σε αντίθεση με την αρχική πρόβλεψη που ήθελε δύο συνεδριάσεις, αποφασίστηκε να δοθεί μια τρίτη ευκαιρία για την προσεχή εβδομάδα. Αν μέχρι τότε αυτές δεν έχουν λυθεί, τότε δεν θα δοθεί αδειοδότηση από την Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα έλαβαν αδειοδότηση ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, ο κυπελλούχος Ολυμπιακός και ο Παμβοχαϊκός. Συνεπώς έχουν πλέον λάβει άδεια τα πέντε από τα δέκα σωματεία που εξετάζονται, αφού σε αυτήν την φάση δεν εξετάζονται οι φάκελοι από τους νεοφώτιστους Εθνικό Πειραιά και Νίκη Αιγινίου.

Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ αποτελείται από τους Χρήστο Ηλιάδη, Βασίλη Μηνούδη και Λευτέρη Κογκαλίδη. «Η τρίτη και τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Αδειοδότησης είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 24 Ιουλίου (ώρα 17.00) οπότε και θα εξεταστούν οι υπόλοιποι πέντε φάκελοι των ΤΑΑ που προέρχονται από την αγωνιστική περίοδο 2016-17», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ.

Μέχρι τότε ο Εθνικός καλείται να ξεπεράσει τα εμπόδια και ή να πληρώσει τα όποια χρωστούμενα ή να προσκομίσει υπογραφές ότι τα χρέη προς τους παίκτες του περσινού ρόστερ έχουν διακανονιστεί. Υπενθυμίζεται ότι ακόμα και μία υπογραφή παίκτη να μην υπάρχει που να βεβαιώνει ότι έχει αποπληρωθεί για την περσινή χρονιά ή έχει διακανονιστεί το χρέος, άδεια το σωματείο από την Επιτροπή Αδειοδότησης δεν παίρνει.

Είναι προφανές ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν έχει κάποια ή κάποιες από τις υπογραφές και βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τουλάχιστον μια περίπτωση παίκτη ο οποίος προφανώς δεν έχει εξοφληθεί για την περσινή χρονιά και δεν δέχεται να υπογράψει διακανονισμό για αυτό το χρέος, θεωρώντας πιθανότατα ότι και αυτός δεν θα τηρηθεί. Άλλωστε ιδίως οι Αλεξανδρουπολίτες γνωρίζουν καλά τις καταστάσεις και δεν είναι τυχαίο ότι στην πλειοψηφία τους έχουν αποχωρήσει από την ομάδα, αναζητώντας σε άλλες ομάδες αντί για αυτήν της πατρίδας τους μια καλύτερη τύχη.

Όπως ανέφερε και στο χθεσινό του ρεπορτάζ το ThrakiSportS, οι ισορροπίες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι λεπτές, αλλά βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, το δίκιο  το έχει ο εργαζόμενος και σε περίπτωση μη τήρησης των προβλεπόμενων συμφωνιών, ο εργοδότης – σωματείο κινδυνεύει όχι απλά με απαγόρευση μεταγραφών, όπως συνέβη τον Ιανουάριο, αλλά ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα. Αλλά με κάτι τέτοιο δεν κινδυνεύει ο Εθνικός στην παρούσα φάση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμα και αν δεν λάβει την προσεχή Δευτέρα την περίφημη προ-αδειοδότηση ο Εθνικός, τα σημαντικά είναι η αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που παραδοσιακά δίνεται παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος, δηλαδή καλό Οκτώβρη. Η συγκεκριμένη αδειοδότηση έχει απλά συμβουλευτικό χαρακτήρα και δείχνει που πάρει το πράγμα.

Ενδεχόμενη όμως μη αδειοδότηση του Εθνικού ίσως του δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην στελέχωση του ρόστερ, αφού θα ενσπείρει τις αμφιβολίες για την οικονομική ευρωστία της ομάδας στους (ξένους) παίκτες που προτίθεται να φέρει ο Εθνικός και που όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, τουλάχιστον δύο εξ αυτών φέρονται ήδη να έχουν κλείσει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here