Μνημόσυνο από το Τουρκικό Προξενείο για τον Κομοτηναίο φωτορεπορτερ που σκοτώθηκε στην περσινή απόπειρα πραξικοπήματος

 

Το “μνημόσυνο” στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής έγινε με αφορμή τον έναν χρόνο από το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Το απόγευμα της 15ης Ιουλίου το προξενείο άνοιξε για μία ακόμα φορά τις πόρτες του στα μέλη της μειονότητας για να υπενθυμίσει τη νίκη της …δημοκρατίας του Ερντογάν κατά των τρομοκρατών και να καταδικάσει τα όσα έλαβαν χώρα τη νύχτα της 15ης προς 16η Ιουλίου του 2016 στη γειτονική χώρα. Βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και ψευτομουφτήδες συνωστίστηκαν στην αυλή μαζί με τον Τούρκο πρόξενο Αλή Ριζά Ακιντζί που ήταν ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης.

Νωρίτερα το πρωί της ίδιας μέρας ο Τούρκος πρόξενος είχε βρεθεί στο χωριό Σκάλωμα του νομού Ροδόπης, όπου συμμετείχε σε προσευχή στη μνήμη του καταγόμενου από το χωριό φωτορεπόρτερ Μουσταφά Τζαμπάζ, ο οποίος έχασε την ζωή του στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Στην ομιλία που έκανε μετά από το μεβλίτ ο πρόξενος ανέφερε πως η μεγαλύτερη θυσία που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι αυτή με την ίδια του την ζωή και πρόσθεσε πως: “Ο Μουσταφά Τζαμπάζ θυσίασε την ζωή του για την Τουρκία. Κατέστη η περηφάνια σας.  Έγινε το δώρο της Δυτικής Θράκης για την Τουρκία. Έγινε δώρο στην υπόθεση, στον αγώνα ύπαρξης της Τουρκίας. Τον τιμούμε δεόμενοι για έλεος”.

Διαβάστε τη συνέχεια με ένα κλικ ΕΔΩ.