Οι δύο Ξανθιώτες που πανηγύρισαν με το σκουφάκι του Άρη την άνοδο στην Α2 Κατηγορία

 

Μπορεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να μην μπόρεσε να κατακτήσει την άνοδο στην Β’ Κατηγορία, ωστόσο την άνοδο στην Α2 κατηγορία μετά από 10 χρόνια κατέκτησαν φορώντας το σκουφάκι του Άρη δυο πρωην αθλητές του ΚΟ Ξάνθης,  οι Γιάννης Τσάκαλος και  Σαμπάν Ραμαδάνογλου.

Οι δυο πρωην διεθνείς με την εφήβων πολίστες που μεταγράφηκαν φέτος στην ιστορική ομάδα του Άρη που επιχειρεί την επανεκκίνησή της, αφού είναι από η πρώτη πρωταθλήτρια στην υδατοσφαίριση κατέκτησαν την 2η θέση αφού στο άτυπο τελικό ηττήθηκε σε ένα όμορφο παιχνίδι από τον πρωταθλητή ΟΦΘ με 12-11.

Ο 24χρονος Σαμπάν Ραμαδάνογλου ήταν στο τουρνουά ο αναπληρωματικός πορτιέρο, ενώ ο επίσης 24χρονος περιφερειακός Γιάννης Τσάκαλος με παρελθόν ακόμα σε Χιο, Ηρακλή και Πανσερραικό σκόραρε 3 τέρματα στο τουρνουά ερχόμενος και αυτός από τον πάγκο.

Μαζί με το Άρη Θεσσαλονίκης, ανέβηκαν στην Α2 κατηγορία Ανδρών με την ολοκλήρωση των αγώνων του Ομίλου της Τελικής φάσης του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Ανδρών, την Κυριακή (16/7) το βράδυ στο Εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, ο πρωταθλητής ΟΦΘ και ο Νηρέας Πατρών και ο ΝΟ Λάρισας, ενώ τα Δελφίνια Μεταμόρφωσης και η Τρίαινα Βούλας παρέμεινουν στην Β’ κατηγορία.

 

Η Βαθμολογία (Τελική):

1. ΟΦΘ 15

2. Άρης 12

3. Νηρέας Πατρών 7

4. ΝΟ Λάρισας 6

………………………………..

5. Δελφίνια Μεταμόρφωσης 2

6. Τρίαινα Βούλας 1