Volley League: Στη «μεγάλη των πλάβι» σχολή στρέφεται ο Εθνικός αλλά έχει πρόβλημα με τους Έλληνες

 

Την ώρα που οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν κλείσει το ρόστερ τους για τη νέα σεζόν και οι υπόλοιπες ομάδες προχωρούν και ανακοινώνουν τις κινήσεις τους, απόλυτη σιωπή επικρατεί στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η σιωπή ωστόσο δεν σημαίνει και έλλειψη κινητικότητας. Το μεγάλο ζήτημα για τον Εθνικό είναι τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων αλλά και της παρούσας χρονιάς, καθώς υπάρχουν παίκτες που έχουν ακόμα λαμβάνειν αρκετά μηνιάτικα και δεν υπογράφουν έγγραφο που να δηλώνει ότι έχουν εξοφληθεί, όπως απαιτείται για να μπορέσει η ομάδα να λάβει αδειοδότηση στην συνεδρίαση της Τρίτης.

Ελλείψει αυτών των υπογραφών, δεν ανακοινώνεται τίποτα και σε σχέση με τους ξένους της ομάδας. Θεωρείται δεδομένο ότι αυτοί που βρέθηκαν την σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν θα βρεθούν την επόμενη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σάκης Μουστακίδης έχει στραφεί για άλλη μια φορά προς την «μεγάλη των πλάβι» σχολή, κοινώς την περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αναζητώντας λαβράκια τύπου Ράιτς, Άντριτς και Μιγιαήλοβιτς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μεταγραφικοί στόχοι έχουν εντοπιστεί και ενδεχομένως έχουν ήδη πέσει κάποιες υπογραφές σε προσύμφωνα αλλά και για τα απαραίτητα tranfer. Γιατί δεν ανακοινώνονται τότε; Πολύ απλά, γιατί προέχει η αδειοδότηση και αυτή περνάει (πρωτίστως) μέσα από τους Έλληνες, που βλέπουν από τη μία να μην υπάρχουν χρήματα για τα δικά τους χρωστούμενα και να καλούνται να βάλουν πλάτη (για ακόμα μια φορά), από την άλλη όμως να υπάρχουν χρήματα για τις μεταγραφές και προκαταβολές των ξένων.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές και βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, με την μόνιμη επωδό σε όσους αρνούνται να είναι ότι «θα πάρουν στην πλάτη τους ενδεχόμενο υποβιβασμό της ομάδας», κάτι που ωστόσο μπορεί να συμβεί και εξαιτίας ενεργειών των διοικούντων. Το αποτέλεσμα είναι πλέον να φυλλορροούν εκτός Αλεξανδρούπολης οι Αλεξανδρουπολίτες παίκτες και συνακόλουθα ο κόσμος να μην αισθάνεται πλέον την ομάδα όσο δική του την αισθανόταν τρία και τέσσερα χρόνια πριν.

Μέσα σε αυτές τις καταστάσεις, ο σχεδιασμός του νέου ρόστερ αποτελεί ένα γερό παζλ που καλείται να λύσει ο Σάκης Μουστακίδης, προσπαθώντας παράλληλα μέσα από ένα πραγματικό ναρκοπέδιο να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στην προβληματισμένη από τις εξελίξεις διοίκηση και τους δικαιολογημένα διαμαρτυρόμενους παίκτες, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια να μην εκραγεί κάποια από τις (ουκ ολίγες) νάρκες.