Τηλεοπτική μετάδοση αγώνα μπάσκετ από την Κομοτηνή μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες

 

Για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή που ο ΓΑΣ Κομοτηνή αγωνιζόταν στην Α2 Κατηγορία και είχε διοργανωθεί στην πόλη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, θα υπάρξει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη αγώνα μπάσκετ από την Κομοτηνή.

Αυτό που δεν έγινε ούτε την εποχή που το γυναικείο τμήμα του ΓΑΣ Κομοτηνή έβγαινε στην Ευρώπη και εκπροσωπούσε την Ελλάδα στο Κύπελλο Λιλιάνα Ρονκέτι, θα γίνει εν έτει 2017 χάρη στην Εθνική Ομάδα με αναπηρικά αμαξίδια, η οποία βρίσκεται και προετοιμάζεται στην πρωτεύουσα της Ροδόπης.

Η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται από τις 4 Ιουλίου, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Πανευρωπαϊκό της Τσεχίας  στα τέλη του τρέχοντος μήνα και από την τρίτη διοργανώνεται Διεθνές Τουρνουά με την συμμετοχή των αντίστοιχων Εθνικών Ομάδων Βουλγαρίας και Κύπρου.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Κομοτηνής και η είσοδος είναι δωρεάν με την προϋπόθεση οι θεατές να έχουν προμηθευτεί την απαραίτητη πρόσκληση εισόδου από τον Σύλλογο «Περπατώ» λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, αφού το γυμναστήριο δεν χωρά πάνω από 300 άτομα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Διεθνούς Τουρνουά περιλαμβάνει τους κάτωθι αγώνες:

  • Τρίτη 18 Ιουλίου: Ελλάς – Βουλγαρία, ώρα έναρξης 19:00
  • Τετάρτη 19 Ιουλίου: Βουλγαρία – Κύπρος, ώρα έναρξης 19:00
  • Πέμπτη 20 Ιουλίου: Κύπρος – Ελλάς, ώρα έναρξης 20:00

Μάλιστα η τελευταία αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο θα έχει εκείνη που θα έχει  απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3. Στην Κομοτηνή θα βρεθεί για λογαριασμό του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης συνεργείο, με σκηνοθέτη τον Απόστολο Τσιτούλη. Την περιγραφή του αγώνα θα κάνει ο Νίκος Καραγιώργης ενώ με το ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου έχει επιφορτιστεί ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κομοτηνής Παναγιώτης Ζιώγας