Στην αντεπίθεση ο Λαμπάκης μετά την κατακραυγή για την απαγόρευση στον Σταθάκη να προπονηθεί στο «Φώτης Κοσμάς»

 

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης την Δευτέρα για την χρήση του σταδίου Φώτης Κοσμάς, δέκα μέρες μετά την καταγγελία του Σταύρου Σταθάκη ότι δεν τον άφησαν να προπονηθεί και μάλιστα κλήθηκε μέχρι και η Αστυνομία.

Ως γνωστόν η καταγγελία έτυχε μεγάλης προβολής από τα μέσα ενημέρωσης του Έβρου και πήρε ακόμα μεγαλύτερη έκταση από το ThrakiSportS μετά την παρουσίαση και άλλων επώνυμων προσώπων του ποδοσφαίρου της Αλεξανδρούπολης που τάχθηκαν στο πλευρό του ποδοσφαιριστή, ο οποίος με την ανάρτησή του είχε αναφερθεί προσωπικά και στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας τιτλοφορείται “Αυτονόητες απαντήσεις σε μη αυτονόητα ερωτήματα σχετικά με τη χρήση του Εθνικού Σταδίου «Φώτης Κοσμάς»” και έχει ως εξής:

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου «Φώτης Κοσμάς» η Δημοτική Αρχή επισημαίνει πως εξακολουθεί να ισχύει για όλους τους δημότες, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με αυτόν οι ώρες κοινού για το ταρτάν, για τις διαδρομές 5 και 6, που έχουν καθοριστεί για χρήση από τους πολίτες κατά τις καθημερινές μέρες είναι: 07:30-10:00 / 12:00 – 15:30 / 19:30 – 21:00, ενώ για το Σάββατο 07:30-14:00.

Δικαίωμα χρήσης του χλοοτάπητα έχουν μόνον οι αθλητές των σωματείων ποδοσφαίρου που έχουν το Στάδιο ως έδρα, στα οποία έχει χορηγηθεί γραπτή άδεια παραχώρησης. Δικαίωμα χρήσης επίσης έχουν οι Αθλητές του Στίβου που έχουν καταλάβει έως και την 16η θέση σε Πανελλήνιους Αγώνες.

Ο εκάστοτε φύλακας του Σταδίου έχει ως καθήκον την εφαρμογή του Κανονισμού, το πνεύμα του οποίου στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης μέσω της τήρησης της τάξης ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα και εντάσεις.

Οι πολίτες αντίστοιχα, έχουν τα δικαιώματα που απορρέουν από τον κανονισμό, αλλά και την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς αυτόν και να σέβονται τους συναθλούμενους συμπολίτες και τους.

Κάθε συμπεριφορά που δε συνάδει με τα όσα προβλέπει ο κανονισμός και ειδικά χρήση του χλοοτάπητα κατά τις ώρες που πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και ποτίσματος αυτού, δεν μπορεί να επιτραπεί.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι το γήπεδο «Φώτης Κοσμάς» αποτελεί το εθνικό στάδιο της Αλεξανδρούπολης και ότι κάθε χρήση πέραν της προβλεπόμενης προξενεί επιβάρυνση και φθορά – ειδικά στον χλοοτάπητα – για την αποκατάσταση της οποίας απαιτείται πολύς χρόνος, κόπος και χρήμα, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here