«Μάγκικο» μετάλλιο για την Ραφαηλία Τσιαρδάκα του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης στο Πανελλήνιο Παγκορασίδων

 

Η Ραφαηλία Τσιαρδάκα του ΠΑΣ Πρωτέα Αλεξανδρούπολης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον τελικό του άλματος επικοντώ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παγκορασίδων, που διεξήχθη στην Καβάλα.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός. Η Τσιαρδάκα είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 3.05μ αλλά άφησε το ύψος, δοκίμασε στο όλα ή τίποτα στα 3.10 και τα κατάφερε, εξασφαλίζοντας το μετάλλιο.

Ωστόσο με την πρώτη πέρασε το συγκεκριμένο ύψος και η Κατερίνα Λιμού της Πυγμής Ευόσμου, η οποία είχε αφήσει το ύψος στα 3.05μ με αποτέλεσμα να πάει σε αυτήν το χρυσό μετάλλιο.

Το χάλκινο κατέκτησε η Κατερίνα Παντελογλου, επίσης της Πυγμής Ευόσμου, η οποία πέρασε το 3.05μ. με την πρώτη προσπάθεια, έκανε μόλις μία στα 3.10 μέτρα και άφησε το ύψος για να δοκιμάσει άλλες δυο φορές στα 3.15 μέτρα.

Στα 3.15 μέτρα δοκίμασε τρεις φορές και η Εβρίτισσα, όπως και η τελική νικήτρια Κατερίνα Λιμού, χωρίς να καταφέρουν να περάσουν το ύψος.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο, επίσης ασημένιο, για αθλήτρια συλλόγου της Θράκης στο Πανελλήνιο Παμπαίδων Παγκορασίδων Α της Καβάλας, μετά από αυτό της Μπαχάρ Καρά Σαλή Αχμέτ του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής στα 600 μέτρα.