Ζημιές ενός εκατ. ευρώ για πρώην δήμαρχο του Έβρου από φωτιά σε αποθήκη που καταστράφηκε ολοσχερώς

 

Κάηκε ολοσχερώς η αποθήκη-εργοτάξιο της επιχείρησης του πρώην δημάρχου Διδυμοτείχου Χρήστου Τοκαμάνη, από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι και οι συνολικές ζημιές σύμφωνα με τον ίδιο φτάνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Μόνο το κτίριο που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Διδυμοτείχου-Μεταξάδων και κάηκε ολοκληρωτικά, είχε κοστίσει περίπου 400.000 ευρώ. Μέσα σε αυτό και δίπλα ακριβώς υπήρχαν συνολικά 7 Ι.Χ αυτοκίνητα της εταιρείας αλλά και των υπαλλήλων που επίσης κάηκαν ολοσχερώς, ένας φορρτωτής, ένας τράκτορας και ένα μηχάνημα 37 μέτρων που χρησιμοποιούνταν για το ρίξιμο μπετόν στις οικοδομικές εργασίες σε υψηλότερους ορόφους.

Επίσης υπήρχε μεγάλη ποσότητα ξυλείας, αλλά και άλλα χημικά υλικά που χρησιμοποιούνταν στα έργα που αναλάμβανε η εταιρεία του πολιτικού μηχανικού στο επάγγελμα κ.Τοκαμάνη. Ο ίδιος έφτασε από την πρώτη στιγμή στον χώρο της πυρκαγιάς και παρακολουθούσε αποσβολωμένος τις φλόγες να καίνε τα πάντα.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Διδυμοτείχου μπορεί να ήταν άμεση, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να σβήσει η φωτιά, λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν μέσα στην αποθήκη. Ζητήθηκε και έφτασαν ενισχύσεις από την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη,ε 6 συνολικά υδροφόρα οχήματα και ένα διοικητικό κι συνολικά 14 πυροσβέστες.

Για περισσότερες από 2 ώρες επιχειρούσαν να σβήσουν την φωτιά, που συνέχιζε να καίει μέσα στην αποθήκη αν και την είχε καταστρέψει εντελώς, αφού υπήρχε η ξυλεία που δεν έσβηνε εύκολα. Η επαρχιακή οδός που περνάει ακριβώς μπροστά, έκλεισε φυσικά για περισσότερο από μία ώρα, μια και ήταν αδύνατο να περάσει κανείς από το σημείο, λόγω του τεράστιου καπνού που οι ισχυροί άνεμοι τον έσπρωχναν προς τον δρόμο.

Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών, απέτρεψε την μετάδοση της φωτιάς και στο υπόλοιπο τμήμα του οικοπέδου, που είχε μεγάλες ποσότητες ξυλείας, αλλά και στην Σχολή Αστυφυλάκων η οποία βρίσκεται περίπου 200 μέτρα από την κατεστραμμένη αποθήκη.

 

Πηγή: evros-news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here