Ιδού η απόδειξη που οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος εξαπάτησης ομάδων και ακαδημιών της Θράκης

 

Αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία είναι η απόδειξη που οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος, όπως φαίνεται, το οποίο εξαπατούσε επιχειρήσεις και επαγγελματίες της περιοχής εισπράττοντας από αυτούς σημαντικά ποσά στο όνομα υποτίθεται ποδοσφαιρικών ομάδων και ακαδημιών της περιοχής.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο ντοκουμέντο που εξασφάλισε και έφερε στο φως της δημοσιότητας το rodopisports, στην συγκεκριμένη απόδειξη εμφανίζεται να έχει εισπραχθεί από την Ποτοποιία Θράκης ποσό ύψους 150 ευρώ ως χορηγία για διαφήμιση σε πινακίδα, από τον Φώτη Κωνσταντινίδη για λογαριασμό του Αστέρα Αιγείρου.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, ο Φώτης Κωνσταντινίδης που είναι και υπεύθυνος των Ακαδημιών του Ολυμπιακού στην Ροδόπη, έχει ήδη αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Αιγείρου ενώ είναι αμφίβολη και η κάθοδος της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης.

Για καλή τύχη όλων, ο υπάλληλος της Ποτοποιίας Θράκης από τον οποίο πήγε να εισπραχθεί το ποσό είναι προφανώς αναγνώστης του ThrakiSportS και καλός γνώστης των τοπικών δρώμενων της περιοχής. Προσποιήθηκε ότι ήθελε χρόνο να δώσει το ποσό και ζήτησε από τον άνθρωπο που εμφανίστηκε μπροστά του για την είσπραξη να προσέλθει έπειτα από μια ώρα.

Στο μεταξύ ειδοποιήθηκε ο ίδιος ο Φώτης Κωνσταντινίδης, που είχε κάνει σχετικές καταγγελίες καθώς αντίστοιχα ποσά είχαν εισπραχθεί από την Ακαδημία του Ολυμπιακού στην Ροδόπη, χωρίς φυσικά ποτέ να φτάνουν στον πραγματικό τους προορισμό, ενώ ακολούθως, μόλις διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος δεν είχε σχέση, κλήθηκε η αστυνομία.

Το αποτέλεσμα ήταν όταν ο 39χρονος Αλβανός επέστρεψε στην Ποτοποιία Θράκης για να εισπράξει το ποσό των 150 ευρώ δήθεν για λογαριασμό του Αστέρα Αιγείρου και του Φώτη Κωνσταντινίδη και αφού πρώτα έλαβε τα σημαδεμένα χαρτονομίσματα και άφησε την προφανώς πλαστογραφημένη απόδειξη, να συλληφθεί επ’ αυτοφώρο.

Από την προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προέκυψε, από την ομολογία του δράστη, ότι λειτούργησε εξ ονόματος ενός 40χρονου γνωστού πρώην παράγοντα ομάδας που έχει την έδρα της στον Δήμο Κομοτηνής. Ο 40χρονος αναζητήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου αλλά διέφυγε τελικά της σύλληψης.

Το ThrakiSportSA που εξ αρχής παρακολούθησε στενά την υπόθεση και ήταν το μέσο που την αποκάλυψε, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξή της, καθώς όπως έχει αποκαλυφθεί από το ρεπορτάζ, το μέγεθος της απάτης δεν περιορίστηκε στον Αστέρα Αιγείρου και την ακαδημία του Ολυμπιακού στην Ροδόπη αλλά επεκτάθηκε και σε άλλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής ενώ όσο περνούν οι μέρες και γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες, γίνεται παράλληλα γνωστό ότι και άλλοι επιχειρηματίες και άλλες ομάδες έχουν πέσει θύματα παρόμοιων τακτικών, με το φερόμενο ως «κύκλωμα» να εισπράττει κάθε φορά το διόλου ευκαταφρόνητο για την εποχή μας ποσό των 150 ευρώ.