Γ’ Εθνική: Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη για τον “Ντουγκανταμ” και πρωην Πάνθρακα Γιώργο Γουμάγια

 

Στην Θεσσαλονίκη μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει ο Σαμιώτης πρωην πορτιέρο του Πανθρακικού προ μια δεκαετία Γιώργος Γουμάγιας που θα συνεχίσει την καριέρα του στον ιστορικό Μακεδονικό.

Ο 39χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Γουμαγιάς είχε καταφέρει να κάνει το όνομά του γνωστό σε ολόκληρη τη φίλαθλη Ελλάδα το 2010, όταν σε έναν αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο τον Αίαντα Σαλαμίνας ως τερματοφύλακας του Πιερικού είχε αποκρούσε τέσσερα πέναλτι και όλοι θυμούμενοι τον τελικό του πρωταθλητριών του 1986, τότε που ο Χέλμουτ Ντουγκαντάμ απέκρουσε τέσσερα πέναλτι της Μπαρτσελόνα και έδωσε στη Στεάουα Βουκουρεστίου τον τίτλο, τον ονόμασαν “Ντουγκανταμ” της Ελλάδας.

Ο Γουμάγιας τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, όπου παρέμεινε εκεί για 4,5 χρόνια. Στη συνέχεια, πέρασε από Καστοριά, ΑΕ Λεμεσού, Αλκή Λάρνακας, Πανναυπλιακό, Πολύκαστρο, Θερμαϊκό Θέρμης, Πανθρακικό (2007-2008), Εθνικό Αστέρα, Πιερικό, Πανσερραϊκό, Δόξα Δράμας, Απόλλωνα Σμύρνης και Κηφισιά στην οποία άνηκε την περσινή περίοδο.

Μάλιστα αποχαιρέτισε την ομάδα, αλλά και όσους συνεργάστηκε με μήνυμά του στο facebook:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Κηφισιάς για αυτά τα 3 χρόνια συνεργασίας μας.

Τους συμπαίκτες μου που είχα την τύχη να συνεργαστώ όλα αυτά τα χρόνια τον Πρόεδρο Βασίλη Γαντζούλα τους προπονητές μου που είχα στην διάρκεια της παρουσίας μου Μάρκο Μαυρομάτη, Στέλιο Γιανακόπουλο και Δημήτρη Παπασπύρου, τον γυμναστή της ομάδας και φίλο Λευτέρη Μηλιώνη.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή τερματοφυλάκων Καλαμάκη Γιώργο ο οποίος ήταν δίπλα μου και με στήριξε εντός και εκτός γηπέδων ,σίγουρα απέκτησα ένα αδελφικό φίλο!!

Τέλος να ευχηθώ στην ομάδα της Κηφισιάς καλή πορεία και σταθερότητα στις αξίες που την διαφοροποιούν από τις άλλες ομάδες.