O μεγαλύτερος αδερφός του παγκόσμιου πρωταθλητή της ιστιοσανίδας το τελευταίο απόκτημα της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου

 

Συνεχίζει τις μεταγραφικές της κινήσεις η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, η οποία ως γνωστόν απέκτησε τον Παναγιώτη Τσορτανίδη, εκ των πρωταγωνιστών της ανόδου της ομάδας της Σύρου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο Τσορτανίδης αποτελεί μια σημαντική προσθήκη για την πρωταθλήτρια ΕΠΣ Θράκης από την αντίστοιχη των Κυκλάδων (θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ) αλλά αυτό που δεν είναι γνωστό στους πολλούς είναι ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο αδελφό του παγκόσμιου πρωταθλητή στην ιστιοσανίδα Λεωνίδα Τσορτανίδη, ο οποίος έπιασε τα μόρια που απαιτούνται και θα φοιτήσει στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Δεν έχουν περάσει παρά μονάχα λίγες ημέρες από την κατάκτηση από τον Λεωνίδα Τσορτανίδη του ασημένιου μεταλλίου στην κατηγορία κάτω των 17 ετών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων των RSX, που ολοκληρώθηκε στη λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας. Η διοργάνωση ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς πήρε μέρος η νέα γενιά της κατηγορίας από όλο τον κόσμο, ωστόσο ξεκούραση δεν υπάρχει για τον νεαρό πρωταθλητή από την Άνδρο αφού στην Γαλλία αυτές τις μέρες ξεκινά ο αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας, που θα γίνουν το 2018 στην Αργεντινή.

Από την κατηγορία των Techno ο Λεωνίδας είχε δείξει ότι αποτελεί το μέλλον της ελληνικής ιστιοσανίδας και σε κάθε διοργάνωση το επιβεβαιώνει. Μετά το τέλος του καλοκαιριού θα μπει ξανά και αυτός στην διαδικασία των μαθημάτων και των Πανελληνίων Εξετάσεων και δεν αποκλείεται του χρόνου που θα έρθει η σειρά του, να επιδιώξει και αυτός να έρθει στην Κομοτηνή, όπου θα σπουδάσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο μεγαλύτερος αδερφός του Παναγιώτης που πέρασε με επιτυχία στα ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Άλλωστε το μήλο κάτω από τη μηλιά ή… τα μήλα, αν επιθυμείτε, αφού ο πατέρας των παιδιών είναι και αυτός γυμναστής και έχει στρέψει τους γιους του στον αθλητισμό.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στην ομάδα της Δόξας Νέου Σιδηροχωριου στην Κομοτηνή, όπου παράλληλα με την έναρξη των σπουδών μου, μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής», σχολίασε στο sportcyclades στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ομάδας της Ροδόπης ο Παναγιώτης Τσορτανίδης. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την περσινή του ομάδα ΑΟ Σύρου αλλά και τον εκπρόσωπό του Ευκλείδη Κουρτίδη «που έκανε τις επαφές με την ομάδα του νέου Σιδηροχωριου και συνέβαλε τα μέγιστα για την επίτευξη της συμφωνίας».