ΕΠΣ Ξάνθης: Σε σεμινάριο προπονητικής ακαδημιών ο Κώστας Τερζανίδης

 

Το καλοκαιρινό διάλειμμα φαίνεται πως εκμεταλλεύεται ο Κώστας Τερζανίδης, ώστε πέρα από την αναζήτηση νέας ομάδας, να επιμορφωθεί και σχετικά με το Ισπανικό μοντέλο των ακαδημιών που θέλει να εφαρμόσει ο Ηρακλής Ζυγού.

Ο Ηρακλής φαίνεται πως θέλει να πρωτοπορήσει για άλλη μια φορά, και στην ομάδα υπάρχει θέληση για την εφαρμογή του Ισπανικού μοντέλου στις ακαδημίες, ώστε τα παιδιά να μπορούν από πολύ μικρή ηλικία να προσαρμόζονται στις διαφορετικές σε κάθε αγώνα καταστάσεις. Συγκεκριμένα ο Κώστας Τερζανίδης, που είναι τα τελευταία χρόνια και ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Ηρακλή Ζυγού, παρευρέθηκε στο σεμινάριο προπονητικής που διοργάνωσαν η Ελληνική εταιρεία World Sports σε συνεργασία με την Ισπανική Smart Football, στο Χαλάνδρι το 5ήμερο 3-7 Ιουλίου.

Το σεμινάριο ήταν πρώτου επιπέδου, ώστε οι προπονητές να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την νοητική προπόνηση στο ποδόσφαιρο και την εκπαίδευση των εν δυνάμει ποδοσφαιριστών να σκέφτονται και να απαντούν στις αγωνιστικές καταστάσεις σωστά, από την ηλικία των 7 ετών. Μάλιστα οι Έλληνες προπονητές που παρευρέθηκαν στο σεμινάριο, είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν από αρκετούς προπονητές κατόχους διπλωμάτων UEFA Pro, αλλά και τον επί 20 χρόνια διευθυντή, συντονιστή και εκπαιδευτή της προπονητικής σχολής της Καταλανικής Ομοσπονδίας, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπάρξει «μέντορας» και προπονητής του Μαρκ Μπαρτρά, του Σέρτζι Ρομπέρτο, αλλά και των Μαουρίτσιο Ποκετίνο και πλέον του εκλιπόντος πρώην προπονητή της Μπάρτσα Τίτο Βιλανόβα.