Πρώτος σκόρερ στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων της Τουρκίας ο Μούχλιας

 

Μεγάλη τιμή αλλά και δείγμα της μεγάλης αξίας του αποτελεί το γεγονός ότι ο Σουφλιώτης διαγώνιος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ως δανεικός από τον Έβρο Σουφλίου Δημήτρης Μούχλιας ανακηρύχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Η Εθνική Ελλάδος τερμάτισε στην 7η θέση στην πρώτη της συμμετοχή στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων που διεξήχθη στο Ικόνιο της Τουρκίας και ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Μούχλιας ανακηρύχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 151 πόντους σε 7 αγώνες.

Συγκεκριμένα ο 15χρονος διαγώνιος σε 7 αγώνες είχε συνολικα 151 ποντούς με 5,39 πόντους ανα σετ, ενώ δεύτερος  σκορερ ήταν ο Λευκορώσος Ουλαντρισλάου Νταβίσκιμπα με 142 πόντους. Δείτε εδώ την αναλυτική κατάταξη.

Αναλυτικά οι πόντοι του Μούχλια ανα αγώνα: Σερβία 25, Φινλανδία 26, Βουλγαρια 16, Ολλανδια 23, Τουρκία 25, Λευκορωσία 12, Σερβία 23

Πλέον ο Μούχλιας που δεν σταματά να αγωνίζεται το τελευταίο χρόνο που με λίγες μέρες ξεκούρασης όπως και ο Θανάσης Κεσεσίδης (42ος σκόρερ με 42 πόντους και 1,91 ανα σετ σε 6 παιχνίδια) αγωνίζεται το τριήμερο 14-16/7 και στο φάιναλ φορ παίδων που γίνεται στην Αλεξανδρούπολη.