Volley League: Δεν πήρε άδεια σε πρώτο χρόνο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αλλά και το 70% των ομάδων

 

Μόλις το… 30% των συμμετεχόντων ομάδων στη Volley League της επόμενης περιόδου εξασφάλισαν άδεια από την Επιτροπή Αδειοδότησης που έχει συσταθεί.

Ο λόγος για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, τον κυπελλούχο Ολυμπιακό (όπως αναμενόταν) και τον Παμβοχαϊκό των αρκετών Εβριτών (που έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες να ξεφύγει από τα λάθη του παρελθόντος και προφανώς δικαιώνεται) είναι οι τρεις που πήραν το οκ.

Αντιθέτως, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αλλά και οι Κηφισιά, Παναθηναϊκός, Φοίνικας, Ηρακλής, Παναχαϊκή και Ηρακλής Χαλκίδας θα μάθουν την απόφαση της Επιτροπής την επόμενη Δευτέρα οπότε και θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση (οι νεοφώτιστοι Νίκη Αιγινίου, Εθνικός Πειραιώς δεν εμπλέκονται στη διαδικασία).

Το ότι δεν ανακοινώθηκε σε αυτή τη φάση ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μπορεί να σημαίνει ότι δεν εξετάστηκε καν ο φάκελός του, το πιο πιθανό είναι όμως να υπάρχουν κάποιες μικροεκρεμότητες που θα τρέξουν οι άνθρωποί του για να κλείσουν.

Έτσι κι αλλιώς οι περισσότερες ομάδες έχουν μικρές εκκρεμότητες να τακτοποιήσουν με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή που μόνο με ένα θαύμα θα τα καταφέρουν και πλέον θα κάνουν αγώνα δρόμου για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες που έχουν μέχρι και την συνεδρίαση της ΕΕΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ που εκδόθηκς αργά το βράδυ της Δευτέρας αναφέρει:

«Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ συνεδρίασε απόψε (10/7/2017) και εξέτασε τρεις φακέλους ΤΑΑ ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2017-18.
Πρόκειται για τους φακέλους του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, του ΤΑΑ Ολυμπιακός και του ΤΑΑ ΓΑΣ Παμβοχαϊκός.
Μετά από ενδελεχή έλεγχο η Επιτροπή Αδειοδότησης έδωσε άδεια συμμετοχής και στα τρία ΤΑΑ.
Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 17 Ιουλίου.
Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ αποτελείται από τους Χρήστο Ηλιάδη, Βασίλη Μηνούδη και Λευτέρη Κογκαλίδη».