Συγχαρητήρια της ΕΟΠΕ μετά την νίκη ρεβανς των παμπαίδων στο φινάλε του Πανευρωπαϊκού επί της Σερβίας με 39 εβρίτικους πόντους

 

Με την έβδομη θέση στις αποσκευές της επιστρέφει η Εθνική Παμπαίδων από το Ικόνιο της Τουρκία, όπου ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στον τελευταίο αγώνα της, επικράτησε με 3-2 της Σερβίας και ολοκλήρωσε με χαμόγελο τις υποχρεώσεις της στην διοργάνωση. Η Εθνική προηγήθηκε εύκολα με 2-0, αλλά η Σερβία επέστρεψε και ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στο 5ο σετ η Εθνική ομάδα βρέθηκε «με την πλάτη στον τοίχο». Ωστόσο στο 13-11 έκανε την αντεπίθεσή της και έφτασε πρώτη στο σετ μπολ (13-14). Χρειάστηκε όμως 3 προσπάθειες για να καταφέρει να πάρει την νίκη και την 7η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Μούχλιας είχε 23 πόντους (20/48 επ, 2 άσοι, 1 μπλοκ), ενω ο Κεσεσίδης επέστρεψε μετά την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε με 11 (7/12 επ, 4 μπλοκ) και ο Μποζίδης με 5 (3/6 επ, 1 άσος, 1 μπλοκ) και καλό μοίρασμα του παιχνιδιού βοήθησαν για την νικη ρεβανς επί της Σερβίας η οποία μας ειχε κερδίσει στην πρεμιέρα του τουρνουά. Τα σετ: 14-25, 12-25, 25-22, 25-15, 16-18

Η ΕΟΠΕ εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για την 7η θέση που κατέκτησε η Εθνική Παμπαίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Ο Πρόεδρος, Γιώργος Καραμπέτσος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης συγχαίρει σύσσωμο το προπονητικό τιμ και τους διεθνείς της Εθνικής Παμπαίδων για την παρουσία τους, την αγωνιστική τους προσπάθεια και την κατάκτηση της 7η θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο Ικόνιο της Τουρκίας».