Ο πυρσός είναι έτοιμος να σβήσει! Άπαντες… ΑΠΟΝΤΕΣ στο ανοιχτό κάλεσμα της νέας διοίκησης του Πανθρακικού

 

Άκρως απογοητευτική για το μέλλον του Πανθρακικού ήταν η εικόνα που αντίκρισαν όσοι πήγαν στο κάλεσμα φορέων που έκανε η διοίκηση του Ερασιτέχνη στην προσπάθεια για να  ανασυνταχθεί και να αναδιοργανωθεί ο νέος σύλλογος.

Ο πρόεδρος Μανώλης Σακαλής απουσίασε λόγω οικογενειακού προβλήματος αλλά ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μπάρκουλας εξήγησε στον κόσμο τους λόγους που η ομάδα δεν μπορεί να αντέξει το βάρος της καθόδου όχι μόνο στην Γ’ Εθνική αλλά ούτε καν στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία και θα δηλώσει συμμετοχή στη Β’ Ερασιτεχνική, όπου έτσι κι αλλιώς αγωνιζόταν και την περσινή σεζόν. Όπως εξηγήθηκε, τα ποσά για να γίνει κάτι παραπάνω είναι απαγορευτικά για την διοίκηση, δεδομένου ότι έχει αφήσει χρέη και η ΠΑΕ, οι άνθρωποι της οποίας είναι εξαφανισμένοι, ενώ ξεκάθαρη ήταν η θέληση των ιθυνόντων της νέας διοίκησης να μην έχει καμία σχέση με το ΑΦΜ της ΠΑΕ και τα χρέη της. «Είμαστε καθαροί, ξεκινάμε από το μηδέν και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την φλόγα του πυρσού αναμμένη», τονίζουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι του ΑΠΣ Πανθρακικού.

Το θέμα είναι σε ποιους το τονίζουν. Υποτίθεται ότι το ανοιχτό κάλεσμα ήταν προς όλους τους φορείς του τόπου και μάλιστα, έφυγαν ονομαστικές προσκλήσεις προς όλους τους παράγοντες. Όμως οι τρεις βουλευτές ήταν απόντες και δεν έστειλαν καν κάποιον εκπρόσωπό τους. Ακόμα και οι υποψήφιοι βουλευτές και λοιποί ήταν απόντες και επίσης δεν εκπροσωπήθηκαν. Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης ήταν απών και δεν υπήρξε καν κάποια εκπροσώπηση από την δημαρχεία, έστω και αν υπήρξαν ευχαριστίες από τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη για την παραχώρηση του ΔΑΚ για τους επίσημους αγώνες της ομάδας. Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόιπης Νίκος Τσαλικίδης επίσης απουσίασαν και επίσης δεν έστειλαν κάποιον εκπρόσωπό τους.

Αφήνουμε τους πολιτικούς και πάμε στην αγορά της πόλης. Απουσία κατέγραψαν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων που επίσης είχαν προσκληθεί. Και αυτό είναι ίσως το πιο λυπηρό, γιατί μετά την πίκρα που υπήρξε από την αποχώρηση της ομάδας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα με τον τρόπο που έγινε, ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης αλλά και οι απλοί φίλαθλοι δείχνουν να μην πιστεύουν πλέον στην αναγέννηση. Ακόμα και η επίσημη ΕΠΣ απουσίασε, αλλά και οι Παλαίμαχοι, έστω και αν ειπώθηκε ότι η νέα διοίκηση είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί τους. Στο κάλεσμά της δεν παραβρέθηκε κανείς. ΟΥΔΕΙΣ.

Οι μόνοι που βρέθηκαν και δήλωσαν την συμπαράστασή τους στη νέα διοίκηση ήταν οι οργανωμένοι των Ultras, και αυτοί βέβαια μετρημένοι στα δάχτυλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρόσωπα που βρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν λιγότερα από τους αθλητικογράφους της Κομοτηνής, που  βρέθηκαν σχεδόν άπαντες αλλά φυσικά δεν αρκούν για να μπορέσει να μείνει η φλόγα του Πανθρακικού αναμμένη. Με πέντε-δέκα νοματαίους που δηλώνουν στήριξη αλλά χωρίς οποιαδήποτε ισχυρή οικονομική και άλλου είδους βοήθεια από παράγοντες και φορείς του τόπου, η φλόγα του Πανθρακικού που ήδη τρεμοσβήνει θα κινδυνεύσει να σβήσει για τα καλά. Και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν θα νοιαστεί για αυτό, πέρα από τους λίγους ρομαντικούς που ανηφόρησαν στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Νομού Ροδόπης.

Αυτό είναι δυστυχώς το συμπέρασμα από το κάλεσμα της διοίκησης του Ερασιτέχνη, που είναι προφανές ότι και αυτή έχει κάνει τα λάθη της αφού άργησε πολύ να προχωρήσει σε αυτό το κάλεσμα που έπρεπε να συμβεί το πρώτο διάστημα μετά το σοκ της απόσυρσης της ομάδας από το πρωτάθλημα της Football League, ώστε πάνω σε εκείνο το σοκ να επιχειρηθεί η όποια προσπάθεια αναγέννησης. Τώρα ίσως είναι αργά. Αλλά για την ιστορία αυτού του συλλόγου, που έχει χαρίσει τόσες χαρές (αλλά και τόσα χρήματα) στην πόλη της Κομοτηνής και στους επαγγελματίες και τους φιλάθλους όλης της Ροδόπης, αξίζει μια τελευταία προσπάθεια. Και από την στιγμή που δεν υπάρχουν άλλοι να την αναλάβουν, αξίζει να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια που τουλάχιστον δείχνει να επιχειρεί η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανθρακικού, ώστε η φλόγα του πυρσού έστω και αν τρεμοσβήνει, να μείνει αναμμένη…