Volley League: Πρόβλημα με την αδειοδότηση στις πιο πολλές ομάδες, αισιοδοξία στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

 

Αν μη τι άλλο η ερχόμενη Δευτέρα και γενικά το επόμενο 10ήμερο αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς ξαναμπαίνουν στη (βολεϊκή) ζωή μας έννοιες όπως η «αδειοδότηση» ή οι «διακανονισμοί».

Για όσους μάντεψαν σωστά, την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουλίου, υπάρχει η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αδειοδότησης (που έχει συσταθεί από πέρσι με βάση την σχετική υπουργική απόφαση), η οποία είναι επιφορτισμένη με το να εξετάσει τους φακέλους των ομάδων της Volley League και να αποφασίσει για το αν δικαιούνται ή όχι τη χορήγηση της σχετικής άδειας που τους επιτρέπει να συμμετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το ερώτημα «τι πρέπει να περιέχουν οι φάκελοι»; H απάντηση είναι απλή (αλλά όπως πάντα το απλό είναι και το δύσκολο): «Έγγραφες βεβαιώσεις από τους αθλητές που ήταν στο ρόστερ των ομάδων για την περίοδο 2016-2017 ότι έχουν εξοφληθεί ή έχουν διακανονιστεί οι οφειλές που υπάρχουν από τα σωματεία (για την σεζόν που ολοκληρώθηκε) αλλά και οι αντίστοιχες έγγραφες βεβαιώσεις των αθλητών από τις προηγούμενες χρονιές ότι οι διακανονισμοί που είχαν γίνει τηρούνται».

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στη βολεϊκή κοινότητα και μεταφέρει ο Δημήτρης Τυχάλας στο SportsFeed, τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ, της ΕΟΠΕ και του ΠΑΣΑΠ (που αποτελούν την Επιτροπή Αδειοδότησης) θα μαζευτούν για να επιβεβαιώσουν ότι η πλειοψηφία των ομάδων αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα. Πάντως στον Εθνικό Αλεξανδρούπολη αισιοδοξούν ότι θα τα καταφέρουν.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, αν μέχρι τις 20 Ιουλίου οι φάκελοι δεν έχουν κατατεθεί, τότε η Επιτροπή στέλνει την απόφαση της (που είναι δεσμευτική) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κι η τελευταία όταν έρθει η ώρα της συνεδρίασης για την χορήγηση των πιστοποιητικών συμμετοχής πολύ απλά δεν εκδίδει πιστοποιητικά στις ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους.

Ωστόσο το… λεπτό σημείο έχει να κάνει με το ότι συνήθως η ΕΕΑ συνεδριάζει για τα πιστοποιητικά του βόλεϊ τον Σεπτέμβριο (σ.σ. παλιά η ΕΣΑΠ ζητούσε αυτή η συνεδρίαση να γίνει Ιούλιο) ή αρχές Οκτωβρίου, οπότε ακόμη κι αν η απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης είναι αρνητική, εφόσον τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες στο μεσοδιάστημα, η απόφαση τροποποιείται.