Βασικός και αναντικατάστατος ο Αλφρέδο Μεχία στην ήττα της Ονδούρας από την Κόστα Ρίκα

 

Η Ξάνθη έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα την προετοιμασία της ενόψει της νέας σεζόν, όμως από αυτήν απουσιάζει ένας παίκτης. Ο λόγος για τον Αλφρέδο Μεχία, που έχει ενσωματωθεί με την Εθνική Ονδούρας για τις υποχρεώσεις της στο Gold Cup, και στην πρεμιέρα του όντας βασικός, η Ονδούρα γνώρισε τελικά την ήττα με 0-1 από την Κόστα Ρίκα.

Ο Αλφρέδο Μεχία είναι γνωστό πως δεν εμφανίστηκε καθόλου ούτε στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, αλλά ούτε και σε αυτές της εβδομάδας που οσονούπω ολοκληρώνεται, όντας ο μοναδικός απόντας από την ομάδα της Θράκης. Αυτό φυσικά δεν έγινε για κάποιο παράπονο που είχε, και τι να είχε άλλωστε στην Ξάνθη, αλλά γιατί ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας του τον έχει καλέσει για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ονδούρας στο Gold Cup.

Στην πρεμιέρα, λοιπόν, του Gold Cup ο Μεχία ξεκίνησε βασικός, αλλά ήταν και αναντικατάστατος, αφού έβγαλε κανονικά ολόκληρο τον αγώνα, με την χώρα του βέβαια να γνωρίζει από νωρίς την πρώτη της ήττα στην διοργάνωση από την Κόστα Ρίκα. Ακολουθούν ο αγώνας με την Γαλλική Γουϊάνα στις 12 Ιουλίου, και ο τρίτος αγώνας για τον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης, στις 15 Ιουλίου, με τον Καναδά. Γεγονός που σημαίνει πως ο Μεχία δεν θα μπορέσει να επιστρέψει πριν από αυτή την ημερομηνία, και εάν δε η χώρα του προκριθεί, τότε υπάρχει ενδεχόμενο να χάσει και ολόκληρο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΑΟΞ.