ΕΠΣ Ξάνθης: Τέσσερις κατηγορίες πέρυσι, μόλις δύο φέτος και πάλι τρεις από του χρόνου

 

Με κάθε επισημότητα, λοιπόν πλέον μπορούμε να πούμε πως στην ΕΠΣ Ξάνθης από τη νέα σεζόν, αλλάζει η δομή των πρωταθλημάτων, αφού η απόφαση που πάρθηκε στη Γενική Συνέλευσή της πριν περίπου 4 μήνες, εγκρίθηκε και επίσημα από την ΕΠΟ.

Από 4 πρωταθλήματα που υπήρχαν τελικά φέτος, τη νέα χρονιά θα γίνουν δύο, αυτό της Α’ Κατηγορίας που θα αποτελείται από 14 ομάδες, τις 9 που έμειναν από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και τις 5 των πλεϊ οφ ανόδου της Α2 Κατηγορίας, και αυτό της Β’ Κατηγορίας που θα αποτελείται από όλες τις υπόλοιπες ομάδες, από τις περσινές Α2, Β’ και Γ’ Κατηγορίες, η οποία βέβαια θα χωριστεί σε περισσότερους από έναν ομίλους. Από τη σεζόν 2018-2019 βέβαια θα αυξηθούν και πάλι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΣ τα πρωταθλήματα και θα υπάρξουν τρεις κατηγορίες, οι Α’, Β’ και Γ’, χωρίς βέβαια ακόμα να ξέρουμε πως αυτές θα απαρτιστούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ξάνθης:

«Μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των σωματείων της Ε.Π.Σ. Ξάνθης που έλαβε χώρα στις 17.02.2017 και την έγγραφη έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όσον αφορά την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης ανακοινώνει πως τα πρωταθλήματα της ευθύνης της θα διεξαχθούν με τον παρακάτω τρόπο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017-2018

Η Α’ κατηγορία θα αποτελείται από 14 ομάδες.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα αγωνιστούν στην Β’ κατηγορία που θα χωριστεί σε δυο ομίλους.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2018-2019

Η Α’ κατηγορία θα αποτελείται από 14 ομάδες.

Η Β’ κατηγορία θα αποτελείται από 12 ομάδες.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα σχηματίσουν την Γ’ κατηγορία».

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ