ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Επιστροφή για διακοπές από τις ΗΠΑ στην Κομοτηνή για τον Μπαλταγιάν

 

Στην Κομοτηνή για διακοπές βρέθηκε ο πρωην Ελληνοαρμένος μπασκετμπολίστας του παιδικού του Αίαντα Ευόσμου Βαρτάν Μπαλταγιάν που βρίσκεται πλέον στην Αμερική .

Ο Μπαλταγιάν είναι γιος του μέχρι πριν 4 χρόνια ιερέα της Αρμένικης Εκκλησίας της Κομοτηνής, και φοίτησε στο λυκειακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τη φανέλα των Pasadena High School. Η οικογένεια Μπαλταγιάν  μετακόμισε οικογενειακώς προ τετραετίας στην πόλη Πασαντίνα που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της μητροπολιτικής περιοχής του Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού ο ιερέας πατέρας του βρήκε εκεί εργασία στην Αρμένικη Εκκλησία.

Ο Μπαλταγιάν συνεχίζει το μπάσκετ στο κολλέγιο της Πασαντίνα, ενω μετέχει και σε αγώνες της Αρμένικης ομάδας Αζανταμάρντ που αποτελείται από Αρμένιους παίκτες.

Η ανάρτηση του Αίαντα Ευόσμου: Παλιοί συμπαίκτες και συναθλητές του Αίαντα Κομοτηνής ξανασυναντήθηκαν με αφορμή την επίσκεψη του πρώην παίκτη του Αίαντα Βαρτάν Μπαλταγιάν από τις Η.Π.Α. και το κολέγιο της Pasadena στο οποίο αγωνίζεται και φοιτά στον τομέα των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στις Επιχειρήσεις.

Σαν μιά παρέα συναντήθηκαν στο γήπεδο όπου έκαναν τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα, αποδεικνύοντας τους στενούς δεσμούς φιλίας που δημιουργεί ο αθλητισμός και τις αρχές που μεταδίδει ο σύλλογος μας στους αθλητές του.