Καταγγελία για ξυλοδαρμός ανήλικου παιδιού και μητέρας μέσα σε τέμενος από ιμάμη σε χωριό της Ξάνθης

 

Σε ανεξέλεγκτους χώρους κακοποίησης ανήλικων παιδιών τείνουν να μετατραπούν τα τεμένη που ελέγχονται από την ψευδομουφτεία Ξάνθης καθώς ένα δεύτερο κρούσμα, ξυλοδαρμού αυτή τη φορά, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η σελίδα Φωνή της Ροδόπης.

Το περιστατικό συνέβη πρόσφατα, λίγες ημέρες πριν το μπαϊράμι, σε τέμενος σε χωριό της Ξάνθης με πρωταγωνιστή τον οξύθυμο τοπικό ιμάμη και θύματα έναν ανήλικο πιστό αλλά και τη μητέρα του.

Σύμφωνα με τη Φωνή της Ροδόπης, ο ιμάμης ο οποίος χαρακτηρίζεται από γνώστες της περιοχής ως «πρωτοπαλίκαρο» και «εκλεκτός» του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και ενώ τελούσε κανονικά μέχρι εκείνη την ώρα την προσευχή μέσα στο τέμενος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε το ανήλικο παιδί.

Από το μένος μάλιστα του ιμάμη δεν γλίτωσε ούτε η μητέρα του ανήλικου η οποία, μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, έσπευσε στο τέμενος προκειμένου να προφυλάξει το παιδί της με αποτέλεσμα όμως να πέσει και η ίδια θύμα προπηλακισμού.

Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου ενώ την ίδια ώρα πάνω από 200 κάτοικοι του οικισμού είχαν συγκεντρωθεί και αποδοκίμαζαν τον ιμάμη για την ανήθικη συμπεριφορά του. Μάλιστα, στο γενικότερο κλίμα έντασης, σημειώθηκαν φθορές σε παρμπρίζ αυτοκινήτων ενώ η μητέρα του παιδιού που έχασε τις αισθήσεις της από τα κτυπήματα του ιμάμη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Τα περιστατικά βίας εις βάρος ανήλικων πιστών μέσα σε τεμένη δυστυχώς δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Κατά το παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες πως παιδάκια εκπαιδεύονται στο Κοράνι συχνά με τη χρήση βίας και αντιπαιδαγωγικών μεθόδων ενώ δεν λείπουν και οι φήμες για σεξουαλική παρενόχληση από πλευράς των νεαρών και ζωηρών ιμάμηδων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε το περιστατικό άγριου βιασμού νεαρού κοριτσιού από ανήλικα αγόρια που έλαβε μέρος στον χώρο του τζαμιού Γλαύκης κατά τη διάρκεια Φροντιστηρίου Κορανίου.

Απορίας άξιο είναι πως οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα χέρια τέτοιων ανθρώπων ενώ άμοιρη ευθυνών δεν είναι ούτε η Πολιτεία και οι αρμόδιες Αρχές οι οποίες επιτρέπουν την παράνομη λειτουργία συγκεκριμένων χώρων όπου δεν τηρούνται βασικοί κανόνες ασφάλειας και τάξης.

Πηγή: www.fonirodopis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here