Αποκάλυψη: Όταν ο «Ντάνος» του Survivor έπαιζε δέκα χρόνια πριν στα γήπεδα της Θράκης!!!

 

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ή “Ντάνος”  εξαρχής ήταν ο πιο αγαπητός παίκτης του Survivor για τους τηλεθεατές φτάνοντας μέχρι τον τελικό απέναντι στον “τρελό” Κύπριο Μάριο Πρίαμο Ιωαννίδη που έχει για στήριγμα ολόκληρη την Μεγαλόνησο.

Επισήμως μπορεί να εμφανίζεται στο δημοφιλές ριάλιτι ως καθηγητής θαλασσίου σκι, είναι όμως γνωστό ότι έχει υπάρξει και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος της Θράκης είναι ότι το πιο δημοφιλής παίκτης του Survivor  αγωνίστηκε έστω μια φορά ,σχεδόν πριν μια δεκαετία, και στην Θράκη! Συγκεκριμένα, στο γήπεδο του ΔΑΚ  Κομοτηνής παρουσία 3000 θεατών εναντίον του Πανθρακικού, σε αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας την ιστορική σεζόν που η ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Super League.

Ήταν 21 Οκτώβρη του 2007 με τις δυο αήττητες μέχρι τότε ομάδες να αναδεικνύονται για την 5η αγωνιστική  ισόπαλες 3-3 με τον 25χρονο τότε Ντάνο να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση στο 90λεπτο που αγωνίστηκε, στην πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του με 20 συμμετοχές με την φανέλα του Εθνικού Αστέρα, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι είχε συμπαίκτη τον μετέπειτα παίκτη των “πρασίνων” Λευτέρη Σακελλαρίου.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι ο Αστέρας στο 29′ προηγήθηκε με πλασέ του Τζανετάκου, με τον Νταμπόρ με απ’ ευθείας φαουλ να ισοφαρίζει στο 34′ για τον Πανθρακικό. Ο Μπαρσέλο με σουτ βολίδα στο φινάλε του ημιχρόνου είχε κάνει το 1-2 μετά από λάθος του Στράτου Σουλτανίδη. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Ο Πανθρακικός ισοφάρισε στο 48′ με κεφαλιά πάσα του Ολλανδού Τεφρέντεν και νέα κεφαλιά του Κύπριου Μάριου Αγαθοκλέους αφού προηγήθηκε κόρνερ του Γκαμπόρ,  αλλά με την σέντρα ο Μπαρτσελο με πλασέ ύστερα από λάθος του Αχιλλέα Αγγελόπουλου έκανε το 2-3 νικώντας τον Γουμάγια. Ο Πανθρακικός πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει πάλι με προβολή του διεθνή κύπριου στο 77′ μετά από κόρνερ του Γκαμπόρ και κεφαλιά του Χρήστου Μαλαδένη, γράφοντας το τελικό 3-3.

Λίγο αργότερα στο 81′ ο Σεμερτζίδης για τον Πανθρακικό είχε σουτ στο δοκάρι του Γκίτκου, με τους γηπεδούχους και τον Κώστα Βασιλακάκη να έχουν παράπονα από την διαιτησία του Αμπαρκιολη για μη καταλογισμό πέναλτι στον Χαραλάμπους στο 65′ και δεν απέβαλε και τον Τζανετάκο του Αστέρα στο 60′.

Ο Πανθρακικός του Κώστα Βασιλακάκη αγωνίστηκε με τους Γουμάγια, Κωνσταντινίδη (45′ Σεμερτζίδη), Αγγελόπουλο, Σουλτανίδη (62′ Σουάνη), Μαλαδένη, Ρομπίνιο, Γκαμπόρ, Γήττα, Χαραλάμπους, Αγαθοκλέους, Τεφρέντεν (59′ Μουρατίδης). Κιτρινίστηκαν στο 17′ ο Σουλτανίδης, στο 32′ ο Ρομπίνιο, και στο 69′ ο Γήττας, ενω απουσίαζαν λόγω τραυματισμού ο Ντιαλό και ο Δανίδης που πήρε την ρεβάνς σκοράροντας στο κρίσιμο 0-1 στην Καισαριανή. Ο Αστέρας εκτός του Ντάνου αγωνίστηκε με τους Γκίτκο, Λουνταλά, Τζανετάκο (86΄ Σακελλαρίου), Λιόση, Κοζανίδη (77΄ Ευαγγελάτο), Χαλιμουρδά, Προβατίδη, Παλαιολόγο, Μπαρτσέλο (70΄ Αναστασιάδη) και Παπαθανασίου.

Ο Σκιαθίτης κατά πολλούς ο καλύτερος παίκτης του Survivor στον Αγιο Δομήνικο και πρωην πια ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε από το 2004 ως το 2010, φορώντας τη φανέλα τριών διαφορετικών ομάδων: του Ολυμπιακού Βόλου σε ηλικία 22 ετών, της Ρόδου και του Εθνικού Αστέρα, μετρώντας τις 71 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και σημείωσε και πέντε τέρματα (3 με σουτ και 2 με κεφαλιά). Είδε 23 φορές την κίτρινη κάρτα και μόλις μία την κόκκινη! Στο Survivor τον κατηγόρησαν για αρχηγιλίκι, πάντως, στην ποδοσφαιρική του καριέρα φόρεσε το περιβραχιόνιο σε ένα φιλικό του Εθνικού Αστέρα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στις 17 Αυγούστου του 2008!

Το πιο σημαντικό γκολ που πανηγύρισε ήταν στις 25 Φεβρουαρίου του 2007, όταν με την ερυθρόλευκη φανέλα βρήκε δίχτυα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (3-1) ισοφαρίζοντας στο 58′ το γκολ του πρώην του Πανθρακικού Ηλία Μιχαλόπουλου, ενώ κρέμασε στα 28 του μόλις χρόνια τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2010 ως ποδοσφαιριστής της Ρόδου και συγκεκριμένα στις 26 Μαϊου στον αγώνα με τον Ιωνικό στη Νεάπολη… ωστόσο η ζωή 7 χρόνια αργότερα του επιφύλασσε την διασημότητα που δεν γνώρισε ποτέ στα γήπεδα του ποδοσφαίρου.

H ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ KAΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ “ΝΤΑΝΟΥ” ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ:
2004-05 Ολυμπιακός Βόλου Β’ Εθνική 1 (0)
2005-06 Ρόδος Γ’ Εθνική 24 (4)
2006-07 Εθν. Αστέρας Β’ Εθνική 13 (1)
2007-08 Εθν. Αστέρας Β’ Εθνική 20 (0)
2008-09 Εθν. Αστέρας Β’ Εθνική 7 (0)
2009-10 Ρόδος Β’ Εθνική 6 (0)
ΣΥΝΟΛΟ 71 (5)