Καταργείται το όνειρο της συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος για τις ομάδες της ΕΣΠΕΘΡ

 

Το τέλος του ονείρου της συμμετοχής στο κύπελλο Ελλάδος Ανδρών και Γυναικών αποκαλύπτει η νέα συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΟΠΕ που το καθιστά κλειστό κλαμπ, όπου έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον οι ομάδες μέχρι και την Α2 Κατηγορία και όχι και τη Β’ Εθνική.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η διοίκηση Καραμπέτσου καταργεί αυτό το άνοιγμα που επιχείρησε την προηγούμενη διετία η διοίκηση Μαυρομάτη και χάνουν το δικαίωμα της συμμετοχής και της χαράς που σημαίνει αυτή, οι ομάδες που αγωνίζονται στη Β’ Εθνική, δηλαδή εν προκειμένω για την Θράκη οι ομάδες που αγωνίζονται στα περιφερειακά – τοπικά πρωταθλήματα.

Έτσι κι αλλιώς η συμμετοχή για αυτές τις ομάδες δεν ήταν υποχρεωτική, ωστόσο σωματεία όπως ο Έβρος Σουφλίου, οι Αμαζόνες Μαΐστρου, η ΑΕ Κομοτηνής, ο Ερμογένης Ξάνθης, ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης και άλλα συνήθιζαν να λαμβάνουν μέρος στην διοργάνωση για να μην στερούν από τους παίκτες και τις παίκτριές τους την χαρά της συμμετοχής σε αυτήν.

Πλέον με το νέο καθεστώς και την απόφαση της νέας διοίκησης της ΕΟΠΕ, το Κύπελλο Ελλάδος τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες γίνεται μια κλειστή διοργάνωση όπου μπορούν να μετέχουν μόνον οι μεγάλες ομάδες.