Photos: 100 κλικ από τον αγιασμό και την πρώτη προπόνηση του νέου ΑΟΞ

 

Πραγματοποιήθηκε με την παρουσία αρκετού κόσμου στο γήπεδο των Πηγαδίων, το απόγευμα της Δευτέρας, η πρώτη επίσημη προπόνηση του ΑΟΞ, υπό τις οδηγίες του νέου κόουτς της ομάδας Μίλαν Ράσταβατς και φυσικά με παρόντες όλους τους παλιούς, αλλά και νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε στο Xanthi FC Arena ο καθιερωμένος αγιασμός της Ξανθιώτικης ΠΑΕ, φυσικά όπως πάντα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος έστειλε και τις ευχές για καλή χρονιά κι επίτευξη στόχων χωρίς τραυματισμούς, και μετά τον αγιασμό ξεκίνησε επίσημα η προετοιμασία της ομάδας για την νέα αγωνιστική περίοδο, με την πρώτη προπόνηση.

Στην πρώτη προπόνηση ήταν φυσικά παρούσα όλη η διοίκηση του ΑΟΞ, το τεχνικό επιτελείο μαζί με το προσωπικό της ΠΑΕ, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ποδοσφαιριστές, αφού όλοι έδωσαν το παρών. Παρόντες, λοιπόν, εκτός από τους νεοαποκτηθέντες Γιώργο Τζελέπη, Έρικ Γέντρισεκ, Γκόραν Ρότσε, Ματίας Κάστρο, Κικέ Μπουλά, αλλά και τους Δημήτρη Μελιόπουλο και Νίκο Σαμπανίδη που προωθήθηκαν από τις ακαδημίες στην Ανδρική ομάδα, ήταν και οι δανεικοί την σεζόν που μας πέρασε, Αριστοτέλης Κολλαράς, Σάκης Γκαραβέλης και Βασίλης Φασίδης. Φυσικά το παρών έδωσαν και όλοι οι ποδοσφαιριστές που παρέμειναν από το περσινό ρόστερ, είτε δεσμεύονταν ήδη με συμβόλαια, είτε με ανανέωση αυτών, διότι έληγαν το φετινό καλοκαίρι. Μοναδικός απών ο Αλφρέδο Μεχία, που απουσιάζει λόγω υποχρέωσεών του με την Εθνική της χώρας του.

Το προπονητικό επιτελείο, στο οποίο από φέτος έχουμε νέο «κεφάλι», αφού αποχώρησε ο κόουτς της ομάδας την περσινή σεζόν Ραζβάν Λουτσέσκου και αντικαταστάθηκε από τον Σέρβο Μίλαν Ράσταβατς, με βοηθούς του τον Ντράγκα Ίλιτς και τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, μετά τις καθιερωμένες δηλώσεις, έδωσε τις οδηγίες του στις ασκήσεις των ποδοσφαιριστών στην ανοιχτή για το κοινό και τους δημοσιογράφους πρώτη προπόνηση, με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Xanthi FC Arena να χειροκροτούν την ομάδα και να δημιουργούν ένα όμορφο κλίμα.

Ο ΤεχνιKός Διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου στις δηλώσεις του κι αφού εξέφρασε τις ευχές του για μία καλή χρονιά, τόνισε πως στόχος φέτος είναι μία βελτιωμένη από την περσινή Ξάνθη, αλλά και το γεγονός πως η ομάδα θα βασιστεί πολύ στα παιδιά των ακαδημιών της, ενώ αναφορικά με τις μεταγραφές είπε πως θα γίνουν τουλάχιστον 3 κινήσεις ακόμη

Οι προπονήσεις της Ξάνθης θα συνεχιστούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στα Πηγάδια μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου ενώ από τις 16 Ιουλίου έως και τις 31 του ίδιου μήνα, η ομάδα θα μεταβεί στο Πράβετς της γειτονικής Βουλγαρίας, όπου και θα πραγματοποιήσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτορεπορτάζ απο τον αγιασμό και την πρώτη προπόνηση του ΑΟΞ μέσα από τον φακό του ThrakiSportS…