Η πλήρης απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων του νέου προπονητή του ΑΟΞ Μίλαν Ράσταβατς

 

Ξεκίνησε και επίσημα η προετοιμασία του ΑΟΞ για η νέα σεζόν, με την πρώτη προπόνηση της ομάδα το απόγευμα της Δευτέρας στο γήπεδο των Πηγαδίων, και αφού προηγουμένως προηγήθηκε η παρουσίαση και συνέντευξη τύπου του νέου προπονητή της ομάδα Μίλαν Ράσταβατς, στον συνεδριακό χώρο του Le Chalet.
Περίπου μισό μήνα, μετά και την ανακοίνωση του από τον ΑΟΞ, πλέον ο Μίλαν Ράσταβατς έκανε και επίσημα την πρώτη του επαφή με τους παίκτες του, και τον κόσμο της Ξάνθης. Πριν γίνει, όμως αυτό, στον συνεδριακό χώρο του Le Chalet, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου και η παρουσίαση του από την ομάδα. Παρόντες στην παρουσίαση εκπροσωπόντας την διοίκηση της ομάδας οι Άρης Πιαλόγλου, Γιώργος Στράτος και Γιάννης Παπαδημητρίου, αλλά και τα μέλη του ΔΣ της ομάδας, κ.κ Δαμκαλής, Μπερμπέρογλου, όπως επίσης και ο νέος τιμ μάνατζερ της ομάδας Κώστας Τσαλίκης. Παρών επίσης ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων του ΑΟΞ «Δημόκριτος», Σάκης Ψωμάς, ο οποίος εξέφρασε και την στήριξη του συλλόγου και του κόσμου στην ομάδα, αλλά και τον νέο προπονητή. 

Τον λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος της ομάδας Άρης Πιαλόγλου που στάθηκε στη πορεία του συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία: «Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου και στην παρουσίαση του νέου προπονητή. Εχουν περάσει 29 χρόνια κι αν αναλογιστούμε πως ξεκινήσαμε και που φτάσαμε, πιστεύω ότι μόνο χαρά και ενθουσιασμό πρέπει να νιώθουμε κι εμείς αλλά και όλοι οι φίλαθλοι. Χωρίς να ευλογήσουμε για γένια μας, αν ρίξουμε μια ματιά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας θα δούμε ότι η Ξάνθη εκπροσωπεί την μισή Ελλάδα, αν σκεφτούμε ότι η επόμενη ΠΑΕ στη Super League, μετά τον ΠΑΟΚ, είναι η Λάρισα. Μπορείτε λοιπόν να αναλογιστείτε εύκολα το μέγεθος και την ευθύνη της Ξάνθης στην Α Εθνική, όλα αυτά τα χρόνια. Η σημερινή μέρα, είναι η μέρα παρουσίασης του νέου προπονητή. Ο Μίλαν Ράσταβατς κατάγεται από τη Σερβία και είναι έτοιμος να δεχθεί τις ερωτήσεις σας. Τον καλωσορίζω και του εύχομαι κάθε επιτυχία. Θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης, του τεχνικού διευθυντή και του team manager και να είναι βέβαιος ότι θα πορευτούμε μαζί για μία πετυχημένη χρονιά», ανέφερε σχετικά, ενώ παρουσίασε και τον Κώστα Τσαλίκη ως τον νέο team manager της ομάδας και αντικαταστάτη του Γιώργου Κασναφέρη.

Ο νεαρός τεχνικός από την πλευρά του είπε αρχικά ότι: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή και να πω πως είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή. Δέχθηκα την ευκαιρία να δουλέψω σ’ αυτή την ποδοσφαιρική ομάδα και θα συνεχίσω το έργο που άφησε ο προηγούμενος προπονητής. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μαζί με όλο το επιτελείο μου για τον Σύλλογο. Βεβαίως, θα βρούμε πολλά εμπόδια μπροστά μας καθώς υπάρχουν νέα μέλη στο προπονητικό team και στην ομάδα. Με καινούργιες ιδέες στον τρόπο παιχνιδιού μας και όρεξη για δουλειά είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Φυσικά, το αποτέλεσμα μετράει και είναι το πιο σημαντικό, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο στην δουλειά προπονητή και ομάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την βοήθειά τους αυτό το διάστημα όλους τους ανθρώπους της ΠΑΕ που μας υποστηρίζουν. Θεωρώ πως αυτό είναι «σημάδι» ότι θα προχωρήσουμε ομαλά στο πρωτάθλημα. Επίσης γνωρίζω ότι όλοι εσείς (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) είστε ένα σημαντικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω και να συνεργαστώ μαζί σας».

Μετά ρωτήθηκε για τους στόχους της επόμενης σεζόν και είπε: «Πρώτος προσωπικός στόχος που θέτω, είναι να φέρω νέες αξίες στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Είτε μέσω αγωνιστικού πλάνου, είτε μέσω της βαθμολογικής θέσης και να εξελίξουμε τους παίκτες και την ομαδικότητά μας. Φυσικά για την ομάδα της Ξάνθης σαν Σύλλογος, ο στόχος είναι να τερματίσουμε στο πρώτο μισό του βαθμολογικό πίνακα».

Για τον καθοριστικό λόγο που ήρθε στην Ξάνθη ανέφερε: «Έχω να πω ότι είναι ένα πολύ οργανωμένο club, έχει πολύ καλό περιβάλλον, τόσο η πόλη όσο και η ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι απλά πράγματα που όμως δεν συναντάς παντού. Μπορώ έτσι να επικεντρωθώ μόνο στο ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου να συνεχίσουν απερίσπαστα το δικό τους έργο».

Για το ότι του αρέσει να δουλεύει με νέα παιδιά σχολίασε ότι «έχω την εμπειρία να έχω δουλέψει με νέους παίκτες: «Μία από τις υποχρεώσεις μου είναι να βρω, να εντάξω και να εξελίξω νέους παίκτες. Φυσικά αυτό είναι μία διαδικασία την οποία θα δουλέψουμε».

Για τα μεταγραφικά ανέφερε πως θα γίνουν ακόμη τρεις προσθήκες, ενώ δεν έδειξε αγχωμένος από το γεγονός ότι θα διαδεχθεί τον Ράζβαν Λουτσέσκου:  «Δεν είμαι καθόλου αγχωμένος επειδή διαδέχθηκα μία κατάσταση σε ένα «ελεγχόμενο» περιβάλλον. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Είμαι σίγουρος ότι θα δείτε κάποια καινούργια πράγματα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο παιχνίδι στο οποίο μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα με διαφορετικούς τρόπους. Κάθε προπονητής φέρνει μαζί του κάτι ξεχωριστό. Υπάρχουν πράγματα που με χαρακτηρίζουν κι αυτά θα μας βοηθήσουν να είμαστε πετυχημένοι. Πιστεύω ότι θα σας αρέσουν».

Ο Ράσταβατς ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για το αν θα αποκτηθεί κάποιος συμπατριώτης του: «Με τους παίκτες υπάρχει πάντα το ίδιο. Έχουμε την αγορά, τον προϋπολογισμό μας και διαλέγουμε αυτούς με τους οποίους μπορούμε να πορευτούμε, είτε είναι από την Σερβία, είτε όχι».

Για το πώς θα παίζει η Ξάνθη τη νέα σεζόν και το αγαπημένο του σύστημα σχολίασε:  «Υπάρχει ένα σύστημα με το οποίο παίζουν οι ομάδες και μέσα από την διαδικασία της προπόνησης θα δούμε πιθανές διαφοροποιήσεις. Το αγαπημένο μου σύστημα είναι το 4-3-3».

Κλείνοντας έκανε μία σύγκριση της ποδοσφαιρικής Ελλάδας με την Σερβία: «Από μία εξωτερική γωνία, θεωρώ πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και μπορώ να πω πως μου αρέσει ο τρόπος άμυνας των ομάδων».

Από την πλευρά του ο παλαίμαχος του ΑΟΞ Σάκης Ψωμάς είπε στον νέο προπονητή: «Θέλω να είναι σίγουρος για την Ξάνθη. Η ομάδα έχει πολύ καλό κόσμο, πολύ καλή διοίκηση. Είμαι στην ομάδα περίπου 25 χρόνια προσφοράς ως παίκτης και προπονητής, και θα είμαστε πάντα κοντά του. Ότι προσπάθεια και να κάνει να ξέρει ότι θα μας έχει στο πλευρό του».

Από την πλευρά του ο Σέρβος απάντησε: «Χαίρομαι πολύ που κάποιος παλαίμαχος είναι εδώ, και σας ευχαριστώ πολύ. Θεωρώ, ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο στην Ξάνθη, θα μάθουνε στα παιδιά μας και θα βελτιώσουν του παίκτες. Η ομάδα είναι άψογη σε όλους τους τομείς, και το να είσαι μέλος ενός τέτοιου συλλόγου από οποιδήποτε πόστο είναι το καλύτερο πράγμα στη ζωή σου. Σε μεγάλους συλλόγους υπάρχει πάντα χώρος για όλους και σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας».