Γ’ Εθνική: Τρεις εταιρείες από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη και Λιβαδειά για την βελτίωση του χόρτου στην έδρα της ΑΕΔ

 

Την οριστική απόφαση να προκριθεί η λύση της βελτίωσης του χλοοτάπητα που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και όχι της ολικής ανακατασκευής, προκειμένου η Α.Ε. Διδυμοτείχου να μπορέσει να αγωνιστεί στην έδρα της από το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνική, έλαβαν από κοινού η διοίκηση της ομάδας και ο Δήμος Διδυμοτείχου.

Ήδη μάλιστα εδώ και τρεις εβδομάδες  υπάρχουν τρεις εταιρείες που έχουν εμπειρία σε παρόμοια έργα και έχουν εκφράσει υποψηφιότητα να αναλάβουν το έργο, που θα έχει προϋπολογισμό περίπου 25.000 ευρώ μαζί με τις διάφορες εργασίες που θα γίνουν σε κάγκελα, αποδυτήρια, κερκίδα κλπ. Το ποσό αυτό έχει δεσμευθεί ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης ότι θα το διαθέσει.

Το μοντέλο που φαίνεται να καταλήγουν η διοίκηση της Α.Ε.Δ και ο Δήμος, είναι όπως έχει επισημάνει το evros-news αυτό που εφαρμόστηκε πέρυσι στο γήπεδο της Καβάλας, βελτίωση δηλαδή σε ικανοποιητικό βαθμό με επανασπορά και σε κάποια σημεία με έτοιμο τάπητα.

Η μία υποψήφια εταιρία είναι από την Θεσσαλονίκη και έφτιαξε και το γήπεδο της Τούμπας. Η γεωπόνος της που βρέθηκε στο Διδυμότειχο και είδε τον αγωνιστικό χώρο, είπε ότι γίνεται. Η δεύτερη εταιρεία έχει έδρα την Λιβαδειά, αλλά βρέθηκε στην πόλη ο αντιπρόσωπος της από την Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας το έργο.

Η τρίτη εταιρεία έχει προταθεί από τον γεωπόνο και καταγόμενο απ’ την πόλη του Διδυμοτείχου Ανδρέα Δεμερτζή ο οποίος πλέον δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ξάνθη. Στις ξεχωριστές επισκέψεις στο γήπεδο, παρόντες ήταν μέλη της διοίκησης της ΑΕΔ με επικεφαλής τον υπεύθυνο των γηπεδικών θεμάτων Δημήτρη Μπροντίδη, αλλά και άνθρωποι του Δήμου όπως ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο αντιδήμαρχος Σάκης Σίμογλου αλλά και ο υπεύθυνος αθλητισμού και ο μηχανικός του δήμου κ. Ζαρκάδας.