ΕΠΣ Θράκης: Ανοιχτό αλλά όχι πιθανό το ενδεχόμενο Γ’ Κατηγορίας την προσεχή σεζόν

 

Το ενδεχόμενο να θεσπιστεί την προσεχή σεζόν και πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης παραμένει ανοιχτό, όπως άλλωστε ανέφερε και ο πρόεδρος της Ενωσης Μάνος Γαβριηλίδης στην Γενική Συνέλευση της περασμένης Τετάρτης.

Την περασμένη σεζόν υπήρξαν μόνο Α’ και Β’ Κατηγορία, ωστόσο ανάλογα με το πόσες ομάδες και σύλλογοι θα επανεμφανιστούν, θα ληφθεί απόφαση. «Αν είμαστε στον ίδιο αριθμό με πέρυσι προφανώς και δεν θα θεσπιστεί νέα κατηγορία», είπε ο Μάνος Γαβριηλίδης.

Στην Α’ Κατηγορία συμμετέχουν 12 ομάδες και οι υπόλοιπες στη Β’ Κατηγορία. Αν ο συνολικός αριθμός των ομάδων δεν ξεπεράσει τις 30, θα προτιμηθεί μια ενιαία Β’ Κατηγορία με 18 ομάδες να συμμετέχουν, αν είναι παραπάνω, τότε θα θεσπιστεί και Γ’ Κατηγορία.

Για να διευκρινιστεί άμεσα η κατάσταση, από την ΕΠΣ Θράκης τονίζουν ότι φέτος θα ζητηθεί να γίνουν νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές οι δηλώσεις συμμετοχής. Σε κάθε περίπτωση, όλα οφείλουν να είναι σύμφωνα με την Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων.

Πάντως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν φαίνεται ως το πιο πιθανό σενάριο η θέσπιση και Γ’ Κατηγορίας. Υπάρχουν φήμες για τέσσερις με πέντε συλλόγους που μπορεί να κατεβούν στο πρωτάθλημα αλλά τίποτα επίσημο ακόμα…