Ακριτίδεια 2017: Επικράτησε της Αιτωλοακαρνανίας και στέφθηκε Κυπελλούχος η Άρτα! Τρίτα τα Ιωάννινα

 

Την κατάκτηση του 10ου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εκπαιδευτικών που γίνεται στην Αλεξανδρούπολη  πέτυχε μετά επό ένα όμορφο παιχνίδι η ομάδα της Άρτας απέναντι σε αυτήν της Αιτωλοακαρνανία, επικρατώντας με τελικό σκορ 2-0.

Μετά την χθεσινή τους νίκη στα ημιτελικά, όπου επικράτησαν έστω και δύσκολα με 3-2 της ομάδας της Φλώρινας, η ομάδα εκπαιδευτικών της Άρτας κατάφερε να επικρατήσει και στον μεγάλο τελικό των 20ων Ακριτίδιων, επί της ομάδας εκπαιδευτικών της Αιτωλοακαρνανίας με σκορ 2-0 στο Δημοτικό Γήπεδο «Μαρίνος Δαστερίδης» των Καπαδοκών, και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος. Οι εκπαιδευτικοί της Άρτας κατάφεραν να προηγηθούν από το πρώτο ημίχρονο, με αυτούς της Αιτωλοακαρνανίας να πιέζουν στην συνέχεια και να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες, όμως να βρίσκουν απέναντι τους έναν πολύ καλό τερματοφύλακα.

Τελικά μετά από αρκετές ευκαιρίες των τυπικά φιλοξενούμενων, οι εκπαιδευτικοί της Άρτας κατάφεραν να σκοράρουν και το δεύτερο τέρμα τους, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, που τους έδωσε την πρώτη θέση στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικών. Την τρίτη θέση του φετινού πρωταθλήματος πήρε άνευ αγώνα η ομάδα εκπαιδευτικών των Ιωαννίνων, αφού η έτερη ομάδα που αποκλείστηκε στα ημιτελικά, αυτή της Φλώρινας δεν αγωνίστηκε.

Πρώτος σκόρερ του τουρνουά ήταν οι Γεωργίου της Άρτας και ο Πιλιχός με 5 τέρματα.