Ανεβαίνει μέσα στην εβδομάδα για προετοιμασία στην Κομοτηνή η Εθνική Ομάδα με αμαξίδιο

 

Από τις 4 Ιουλίου αναμένεται να βρεθούν στην Κομοτηνή τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ με αμαξίδιο, ενόψει και της συμμετοχής της στο διεθνές τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στην πόλη από τις 18 μέχρι τις 20 Ιουλίου με τη συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων της Βουλγαρίας, της Κύπρου και της Εθνικής Ελλάδος.

Η Ελλάδα θα προετοιμαστεί στην Κομοτηνή ενόψει της συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά από πρωτοβουλία από τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος» και τον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης «Περπατώ».

Η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) αποφάσισε την άνοδο στην Κομοτηνή προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις υφιστάμενες παροχές του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης. Τόσο η προετοιμασία όσο και το τουρνουά θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, μέσα από τις οποίες θα προσπαθήσουν να αναδείξουν και σε τουριστικό επίπεδο το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, σε ό,τι αφορά τις παροχές που μπορεί να παρέχει σε ΑμεΑ.