Τέλος της σεζόν με αποχαιρετιστήριο αθλητικό διήμερο για τον Α.Σ. Γιν Γιανγκ Κομοτηνής

 

Άλλη μια αθλητική χρονιά για τον Α.Σ. ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ έφτασε στο τέλος της. Στις 24 και 25 Ιουνίου, προπονητές, αθλητές, συγγενείς και φίλοι, αποχαιρέτισαν την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, συνδυάζοντας προπονήσεις, φιλικούς αγώνες, σεμινάρια και εξετάσεις ζωνών με το παιχνιδι και την ευχαρίστηση.

Το καθιερωμένο πια αθλητικό  διήμερο, έγινε και φέτος στο κτήμα του Α.Σ. ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ, σε μια περιφραγμένη έκταση μόλις 8 χλμ από την πόλη της Κομοτηνής. Οι αθλητές όλων των τμημάτων του συλλόγου Karate, Παγκρατίου, Αikido, Ju-Jitsu, γυναικείας αυτοάμυνας, γονείς και φίλοι διασκέδασαν και πλούτισαν τις γνώσεις τους. Έστησαν σκηνές, είδαν άλογα από κοντά, έκαναν προπόνηση, έπαιξαν αγώνες survivor, έδωσαν εξετάσεις στο άθλημά τους και συμμετείχαν σε φιλικά πρωταθλήματα.

Το Σάββατο ξεκίνησε με αγώνες Karate (Cata), αγώνες  Ju-Jitsu, Διαιτησία και αγωνίστηκαν σε παιχνιδια survivor. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις προαγωγής κιου στο  Αikido και αγώνες Karate (Kumite). Το βράδυ τα παιδιά διασκέδασαν με τα παιχνίδια γνώσεων αλλά και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Την Κυριακή μετά την πρωινή προπόνηση, ακολούθησε σεμινάριο αυτοάμυνας ενηλίκων. Παράλληλα έγιναν αγώνες Παγκρατίου και σεμινάριο ελλανοδικών (διαιτητών παγκρατίου αθλήματος). Πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις προαγωγής για τις μαύρες ζώνες στο Karate και ακολούθησαν οι εξετάσεις προαγωγής ζωνών Ju-Jitsu.

Το διήμερο έκλεισε με εξετάσεις προαγωγής έγχρωμων ζωνών στο Okinawa karate. Εξεταστής και επιβλέπων, ήταν ο υπεύθυνος της Ελληνικής Φίλαθλου Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας OKINAWA TE TAI KARATE, κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος (μαύρη ζώνη 8 DAN). Μετά το πέρας των εξετάσεων, ο υπεύθυνος της ομοσπονδίας, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο επίπεδο των αθλητών και επεσήμανε τη συνεχή πρόοδο και εξέλιξη του συλλόγου και έκανε  τις απονομές. Έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και ιδιαίτερα στους νέους κατόχους της μαύρης ζώνης που όπως τόνισε ο κος Κανελλόπουλος ανήκουν πλέον και επίσημα, στην ομάδα του OKINAWA TE TAI KARATE. Οι νέοι κάτοχοι μαύρης ζώνης (1 dan) είναι οι: Αγγελάκη Δέσποινα, Αντέμ Ισμαήλ, Γκουβέρος Πασχάλης, Καραπέτσας Ελευθέριος. Οι αθλητές δέχθηκαν το χειροκρότημα και τον θαυμασμό όλων των παρευρισκομένων, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο την συγκίνηση της προπονήτριάς τους κ. Μουσχάκη Δήμητρας, η οποία με την σειρά της εξέφρασε την ιδιαίτερή ικανοποίησή της για τις επιδόσεις των μαθητών της.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν μικροί αθλητές παρέλαβαν την ζώνη τους μαζί με τους γονείς τους συναθλητές, σε ένα οικογενειακό κλίμα. Τα τμήματα «γονέων» που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο, δεν προσφέρουν απλά εκγύμναση ενηλίκων αλλά πολύ περισσότερα. Δίνουν αφενός την δυνατότητα στους γονείς να κατανοήσουν καλύτερα την πολεμική τέχνη, με την οποία ασχολούνται τα παιδιά τους, τον κόπο που καταβάλλουν αλλά και τις αγωνίες τους σε εξετάσεις και σε πρωταθλήματα, αφετέρου προσφέρει στα παιδιά το συναίσθημα της έμπρακτης στήριξης του γονέα στην ενασχόλησή τους. Τα τμήματα «γονέων» αποτελούν πανελλήνια πρωτοπορία, όπως εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος και συνεχάρη το σύλλογο και τους προπονητές, που την υλοποίησαν.

Άλλη μια συγκινητική στιγμή επιφύλασσε στο τέλος της εκδήλωσης,  ο υπεύθυνος συστήματος OKINAWA KARATE. Ανακοίνωσε στους παρευρισκομένους, ότι η προπονήτρια και Υπεύθυνη του Συστήματος για ολόκληρη τη Θράκη κ. Μουσχάκη Δήμητρα, μετά από επιτυχής εξετάσεις που προηγήθηκαν, κατέκτησε άλλο ένα DAN και είναι πλέον κάτοχος μαύρης ζώνης – 6 DAN. Με δάκρυα χαράς, συγκίνησης και χαμόγελα ευτυχίας, έκλεισε η φετινή χρονιά ενόψει του επικείμενου SUMMER CAMP, άλλης μιας πολύ σημαντικής εκδήλωσης που ετοιμάζει ο Α.Σ.ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ στις αρχές Αυγούστου.