Παρέμβαση απάντηση στις εναντίον του κατηγορίες του Θρακιώτη ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης Νίκου Λάσκαρη

 

Το πρωί ο Ξανθιώτης μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης Νίκος Λάσκαρης με παρέμβασή του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης θέλησε να εξηγήσει την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Άρη λόγω της δικαστικής διαμάχης του με πρώην συνεργάτες του και τον κουμπάρο του.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο κ. Λάσκαρης στο Yellow Radio 92,8 και στην εκπομπή Μαλλιά Κουβάρια της Ελένης Γρηγοράκη και του Μίλτου Αυγερινού: “Όταν ανέλαβα τον Άρη το έκανα με μοναδικό γνώμονα την αγάπη μου για το μπάσκετ και γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ο Αυτοκράτορας θα οδηγείτο στην εξαφάνιση ή τουλάχιστον κοντά σε αυτή, παίζοντας στην Β’ Εθνική.

Αυτό το διάστημα, των δύο ετών, ανέλαβα χρέη τεράστια από προηγούμενες χρήσεις και μάλιστα μεγαλύτερα από αυτά που με διαβεβαίωναν αυτοί που μου παρέδωσαν τις τύχες της ομάδας. Τα δέχθηκα χωρίς ιδιαίτερα παράπονα, με όνειρα και πλάνο για να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει, την κορυφή.

Στα δύο αυτά χρόνια τόσο εγώ, όσο και ο αδελφός μου ο Μάνος, η σύζυγός μου Τζόρτζια και οι συνεργάτες μας δώσαμε μάχες σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου ο Άρης να εμπνεύσει και πάλι τον σεβασμό και την αξιοπιστία που τόσο του έλειπε. Σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε.

Όλα αυτά χωρίς να προσδοκώ σε κάποιο υλικό όφελος. Γνωρίζετε άλλωστε ότι δεν έχω επαγγελματικά συμφέροντα στην Θεσσαλονίκη και ποτέ δεν χρησιμοποίησα τον Άρη, για να ασκήσω πολιτική ή να επηρεάσω καταστάσεις. Πάντα λειτουργούσα και λειτουργώ με γνώμονα να συνεισφέρω στο αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, όπου υπάρχει ανάγκη. Νιώθω πολύ μεγάλη χαρά όταν αισθάνομαι ότι έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου, προκειμένου να αθλούνται σωστούς χώρους παιδιά, όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε μακρινά και απομονωμένα μέρη, όπως τα ακριτικά νησιά, όταν κάποιοι επαγγελματίες αθλητές κατάφεραν να συμμετάσχουν σε αγώνες του εξωτερικού λόγω της δράσης της οικογένειάς μας ή να προετοιμαστούν σε καλύτερες συνθήκες από αυτές που θα μπορούσε να τους προσφέρει η χώρα μας αυτή την εποχή της κρίσης.

Κάποιοι έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα και έγιναν Ολυμπιονίκες, κάποιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές, κάποιοι ανέβηκαν σε βάθρα εντός κι εκτός της χώρας, κάποιοι έγιναν πρωταθλητές Ελλάδας. Κάποιοι άλλοι δεν τα κατάφεραν, αλλά πάλεψαν με ότι είχαν και δεν είχαν για τους στόχους τους και τα όνειρά τους. Αυτό σαν οικογένεια μας κάνει περήφανους, γιατί μπορέσαμε να βοηθήσουμε σε αυτό.

Φέτος είναι γνωστό το πρόβλημα που ανέκυψε σε μένα και τη γνωστή αντιδικία μου με ιδιώτη από το εξωτερικό για θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, παρά μόνο το ότι έχω ελληνικό διαβατήριο και είμαι μεγαλομέτοχος του Άρη.

Άκουσα και ακούω πολλά γι’ αυτή την ιστορία. Προσπάθησα πολύ και εγώ και οι συνεργάτες μου να την κρατήσουμε εκτός των δρώμενων του Άρη, γιατί πιστεύαμε ότι αυτό είναι το σωστό για την ομάδα, να μείνει ανεπηρέαστη από αυτό. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δέχθηκα και δέχομαι αμείλικτο πόλεμο τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου και εκ των έσω, αλλά κυρίως από εξωγενείς παράγοντες που καταφέρνουν να παραπλανήσουν ή να εκμεταλλεύονται κάποιους ανθρώπους της οικογένειας του Άρη και έτσι αυτοί γίνονται Δούρρειος Ίππος και θίγουν την τιμή και την υπόληψή μας, χωρίς καν να έχουν γνώση της πραγματικότητας.

Ίσως φταίω εγώ γι’ αυτό, γιατί έχω μάθει να μιλάω εκεί που πρέπει, στην δικαιοσύνη. Είναι αλήθεια ότι είχα σκεφτεί να σας μιλήσω αρκετές φορές για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά υπάρχουν νομικοί λόγοι που δεν μου επιτρέπουν να κάνω κάτι τέτοιο.

Το τελευταίο διάστημα είναι αλήθεια ότι οι υποχρεώσεις μας απέναντι στον Άρη έμειναν πίσω. Είναι αλήθεια ότι ανακοινώθηκαν μέρες πληρωμών και τελικά υπήρξαν καθυστερήσεις. Αυτό που σας διαβεβαιώνω είναι ότι αυτό δεν έγινε σκόπιμα, ήταν απόρροια άλλων πραγμάτων, εκτός της σφαίρας επιρροής μας. Αυτά δεν έγιναν τυχαία, αλλά υποκινήθηκαν από κάποιους κυρίους που θα ονοματίσω στο μέλλον αν χρειαστεί. Αυτοί οι κύριοι ζουν και αναπνέουν προκειμένου να έχω εγώ προβλήματα και να καρπωθούν μέρος της περιουσίας με εκβιαστικό τρόπο και χρησιμοποιούν τον Άρη ως μοχλό πίεσης. Αυτή είναι ουσιαστικά η διαμάχη για την οποία ακούτε.

Ήδη από ότι μαθαίνω, δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί δεν τους δίνω αυτό που ζητάνε, για να σταματήσει αυτός ο εκβιασμός και επιτρέπω αυτόν τον πόλεμο να συνεχίζεται με όλο αυτό το στρες και τις αιμορραγίες που προκαλεί. Δεν καταλαβαίνουν από αρχές, από ήθος και από συνέπεια και έτσι δεν μπορούν να αντιληφθούν πως δεν πρόκειται να υποκύψω ποτέ σε εκβιασμό.

Επειδή όμως ο Άρης της καρδιάς μας, η ομάδα με την οποία μεγάλωσα στην Ξάνθη και μου έμαθε το μπάσκετ, η ομάδα που μου έμαθε τι εστί αθλητισμός και έτσι μου άλλαξε τη ζωή, πρέπει να συνεχίσει να ζει και οι υποχρεώσεις τρέχουν και έχω μάθει να παλεύω και να κερδίζω, σας διαβεβαιώνω ότι θα το καταφέρουμε και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν εκβιαστή και συκοφάντη και στα παπαγαλάκια τους να κερδίσουν. Enough is enough.

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις στο εξωτερικό και κάποια θέματα υγείας δεν μου επέτρεψαν να ασχοληθώ όσο χρόνο θα έπρεπε. Αυτό αλλάζει τώρα. Την επόμενη βδομάδα θα ανέβω στην Θεσσαλονίκη, θα συγκαλέσω διοικητικό συμβούλιο, θα αναπτύξω και θα συζητήσω το πλάνο μου, τόσο για την έξοδο από αυτή την κρίση, αλλά και για την επόμενη χρονιά. Αυτό θα γίνει με τα λοιπά μέλη του δ.σ. αλλά και με όλους όσοι θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθειά μου ουσιαστικά. Την ακριβή μέρα την συντονίζουμε, αλλά φαίνεται να είναι η Τρίτη και η συνέντευξη Τύπου θα γίνει την Πέμπτη, ώστε να μην συμπίπτει με το πρόγραμμα του ποδοσφαιρικού Άρη. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το aribc.gr. Μη χάνετε την πίστη και την αισιοδοξία σας. Όπως λένε και οι Αμερικανοί ότι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς και αυτό φοβίζει πολλούς.