ΕΠΣ Θράκης: Υπόσχεση 500 ευρώ από Γαβριηλίδη σε κάθε ομάδα που κατεβάζει παιδικό τμήμα

 

Η χορηγία ύψους 500 ευρώ που θα δοθεί σε κάθε σωματείο της ΕΠΣ Θράκης που θα κατεβάσει ομάδα και στο παιδικό πρωτάθλημα, έχοντας την δική του ακαδημία, ήταν η μεγάλη είδηση που βγήκε από την ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης.

Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με παρόντα τα 21 από τα 33 σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της ΕΠΣ Θράκης, της οποίας προήδρευσε  ο Βασίλης Χατζηκωνσταντίνου με γραμματέα τον Πόλυ Κατσαούνη.

Ο πρόεδρος της ανώτατης ποδοσφαιρικής αρχής στην Ροδόπη έδωσε από την αρχή της ομιλίας του έμφαση στο παιδικό πρωτάθλημα και υποσχέθηκε 500 ευρώ χορηγία σε κάθε σωματείο που θα δημιουργήσει παιδική ομάδα που θα λάβει μέρος στο συγκεκριμένο ηλικιακό πρωτάθλημα.

«Στην Γ΄ Εθνική είναι υποχρεωτικό οι ομάδες που συμμετέχουν να έχουν και παιδική ομάδα αλλά δεν νοείται να μην υπάρχουν παιδικές ομάδες από τα σωματεία, δηλαδή οι υποδομές και να μην μπορούν να βγάλουν δικούς τους ποδοσφαιριστές και να αναγκάζονται παίρνουν σπουδαστές ΤΕΦΑΑ για να πλαισιώσουν τις ανδρικές ομάδες τους…», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μάνος Γαβριηλίδης.

Ακόμα, πρόσθεσε με σαφώς ειρωνική διάθεση: «Καλά που υπάρχει και το ΤΕΦΑΑ και βρίσκουν παίκτες οι ομάδες». Και πρόσθεσε: «Σαφώς όμως δεν είναι λύση μόνο το ΤΕΦΑΑ αλλά το πρόβλημα είναι μεγάλο από τη στιγμή που οι νέοι μας στην Ροδόπη τα τελευταία χρόνια βρήκαν άλλα ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, αν και αυτό δεν συμβαίνει στους διπλανούς νομούς όπου τα Παιδικά πρωταθλήματα συνεχίζονται κανονικά ενώ στην Ροδόπη υπάρχουν προβλήματα».

Στην αναφορά του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης Μάνου Γαβριηλίδη ότι «πρέπει να γίνουν τμήματα υποδομών από τα σωματεία», οι εκπρόσωποι της Δόξας Γρατινής, της Δόξας Σώστη εξέφρασαν, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Ροδόπης “Περισκόπιο”, την αντίθεσή τους γιατί υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες.

Σε απάντηση, εκπρόσωποι των ακαδημιών του νομού είπαν ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές τους δεν έχουν πού να παίξουν αφού τα παιδικά πρωταθλήματα έχουν τα προβλήματά τους στο νομό Ροδόπης. Τελικά όλα δείχνουν ότι λύση θα βρεθεί με την υπόσχεση του προέδρου Μάνου Γαβριηλίδη που υποσχέθηκε χορηγία 500 ευρώ σε κάθε σωματείο που θα δημιουργήσει παιδική ομάδα, στελεχωμένη από τις ακαδημίες της.