Volley League: Ο «καθαρός ουρανός» του Εθνικού και οι «αστραπές» του υποβιβασμού

 

Πολύς θόρυβος έγινε τις τελευταίες ημέρες για «στημένα παιχνίδια» στο βόλεϊ και όπως στο ποδόσφαιρο, έτσι και τώρα κάποιοι προέτρεξαν και χρησιμοποίησαν βαριές εκφράσεις για ιστορικούς συλλόγους. Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι υπήρξε ανώνυμη καταγγελία για περίεργα παιχνίδια της Λαμίας, του Φοίνικα Σύρου, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, της Κυζίκου και της Παναχαϊκής.

«Η υπόθεση βρίσκεται στο προανακριτικό στάδιο και πολύ πιθανό να μπει στο αρχείο, αν δεν υπάρξουν αποδεικτικά στοιχεία που να ενοχοποιούν κάποιον από τους παραπάνω συλλόγους», σχολιάζει σε άρθρο του στο “Φως” ο κομοτηναίος αθλητικογράφος Στέφανος Λεμονίδης, προσθέτοντας ότι «ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ, Φοίνικας Σύρου αντέδρασαν και επιφυλάχθηκαν για μηνύσεις και αγωγές, αφού αν δεν αποδειχθεί το παραμικρό θα στοιχειοθετηθεί συκοφαντική δυσφήμιση».

Φοίνικας μάλιστα το προχωράει και αποδίδει ευθύνες στην ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ, επειδή διέρρευσε το έγγραφο της διεύθυνσης οικονομικής αστυνομίας, που διαβαθμίστηκε ως «εμπιστευτικό». Ανακοίνωση εξέδωσε και η Κύζικος, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι αλήθεια ότι κράτησε σαφώς πιο ήπιους τόνους, τονίζοντας πάντως με έμφαση στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

«Ουδείς γνωρίζει πού θα βγάλει η έρευνα, όντως υπήρξαν περίεργα αποτελέσματα, αλλά αν δεν αποδειχθεί κάτι με στοιχεία, τότε απλά θα έχουμε κηλίδωση των συλλόγων που προαναφέραμε», επισημαίνει στο άρθρο του ο Στέφανος Λεμονίδης. Ωστόσο στην κατάληξη αυτού του κειμένου, αφήνει ανοιχτό μέχρι και το ενδεχόμενο του υποβιβασμού για τις ομάδες που εμπλέκονται αλλά και για τους παίκτες που αγωνίστηκαν σε αυτές.

«Μπορεί βέβαια να βρεθούν στοιχεία για ένα-δύο από τους “κατηγορούμενους” και τότε θα έχουμε ακόμη και υποβιβασμό, αν και η Λαμία δεν κινδυνεύει με ποινή, καθώς δεν υπάρχει πλέον στον χάρτη. Θα υπάρξουν όμως ποινικές ευθύνες για τους αθλητές που έπαιζαν από 1 Σεπτεμβρίου 2015 έως 29 Απριλίου 2017», καταλήγει ο Στέφανος Λεμονίδης.