Κλήθηκε αλλά δεν αγωνίστηκε στο πολύ δυνατό μίτινγκ της Οστράβας ο Κώστας Μπανιώτης

 

Ένα από τα πολλά κέρδη της ελληνικής παρουσίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων που διεξήχθη το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο στο Λιλ της Γαλλλίας ήταν η επανεμφάνιση του Κώστα Μπανιώτη.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου αγωνίστηκε στο στάδιο της Λιλ σε συνθήκες που δεν είναι οι… αγαπημένες του. Κρύο (κυρίως) και μόνιμος φόβος για βροχή είναι ότι χειρότερο για τον Μπανιώτη που δεν είχε στο πλάνο του να αγωνιστεί στη Λιλ, αλλά από τη στιγμή που δεν υπήρχε εναλλακτική για την Εθνική Ομάδα (αφού ήταν τραυματίας και ο Μάστορας) προτίμησε να μην αφήσει την ομάδα ξεκρέμαστη και όπως αποδείχθηκε η παρουσία του ήταν σημαντική για να εξασφαλιστεί η παραμονή.

«Μου πήγε καλά ο αγώνας. Τον ολοκλήρωσα και δεν ένιωσα τον παραμικρό πόνο στο πόδι. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα και φυσικά το γεγονός ότι μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα με βαθμούς» δήλωσε ο Μπανιώτης στο sportsfeed, το μοναδικό ελληνικό μέσο ενημέρωσης που βρέθηκε στο Λιλ και συμπλήρωσε: «Επειδή βρισκόμαστε ακόμα στην προετοιμασία, προτίμησα να κάνω τα άλματα με 12 βηματισμούς. Δεν ήμουν ακόμα έτοιμος για να αγωνιστώ, αλλά έπρεπε να το κάνω. Έτσι προτιμήσαμε αυτήν την τακτική».

Όσον αφορά στη συνέχεια, ακολουθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στο Λονδίνο και ο 5ος στο παγκόσμιο του κλειστού, θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του μέχρι τέλους.

Ο Μπανιώτης όπως αποκαλύπτει σήμερα το ThrakiSportS, κλήθηκε στο πολύ καλό μίτινγκ που διεξάγεται στην Οστράβα. Δεξιά μπορείτε να δείτε το όνομά του να περιλαμβάνεται στις συμμετοχές. Ωστόσο επέλεξε να μην πάει στον συγκεκριμένο αγώνα, προκειμένου να συνεχίσει με προπονήσεις αλλά και να μην επιβαρυνθεί με δεύτερο αγώνα σε τόσο σύντομο διάστημα.

«Θα ξεκουραστώ αυτήν την εβδομάδα και θα συνεχίσουμε την προετοιμασία. Στη συνέχεια θα ψαξουμε να βρούμε κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό για να κάνω το όριο (2.30μ.). Δυστυχώς χωρίς αγώνες μέχρι στιγμής είναι λίγο δύσκολο να μας καλέσουμε σε ντάιαμοντ λιγκ, αλλά κάτι θα κάνουμε. Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας για να τα καταφέρουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπανιώτης.

Για την ιστορία, στον αγώνα που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ της Τετάρτης στην Οστράβα, νικητής αναδείχθηκε ο Σιλβέστερ Μπέντναρεκ (Πολωνία) με 2.32μ. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Τίχομιρ Ιβάνοφ (Βουλγαρία) με 2.30μ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Μαχέντ Ελ Ντέιν (Συρία), ο Τζαμάλ Γουίλσον (Μπαχάμες) και ο Άντρι Προτσένκο (Ουκρανία), αμφότεροι με επίδοση 2.27μ.