Το ξέσπασμα του Ξανθιώτη Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας για τους τόνους σκουπιδιών που κρύβουν τη θάλασσα

 

Ο Παύλος Καγιαλής πριν ένα χρόνο σήκωσε την σημαία της Ελλάδας ψηλά, κατακτώντας παρέα με τον Παναγιώτη Μάντη το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, έχει ρίζες από την Ξάνθη όπου είχε παραμείνει για μεγάλο διάστημα ο πατέρας του.

Ο ίδιος ο Παύλος Καγιαλής ούτε γεννήθηκε ούτε μεγάλωσε στην Ξάνθη ούτε έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τα πάτρια εδάφη, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί καθόλου την χαρά που ένιωσαν οι θρακιώτες για τις επιτυχίες του, στις οποίες είχε συνδράμει οικονομικά με την χορηγία του ένας ακόμα ξανθιώτης στην καταγωγή, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρης Νίκος Λάσκαρης. Ο χάλκινος ολυμπιονίκης του Ρίο, για όσους τον ξέρουν, διατηρεί πάντα χαμηλούς τόνους και είναι από τα πρόσωπα που αποφεύγουν την πολλή δημοσιότητα.

Για αυτόν τον λόγο προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση το ξέσπασμά του από την προσωπική του σελίδα στο facebook, αναφορικά με τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει, εν μέσω καύσωνα, κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έγραψε ο Παύλος Καγιαλής, αναρτώντας και την συγκεκριμένη φωτογραφία:

«Συγγνώμη για την εικόνα που προβάλω αλλά πραγματικά θέλω να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου για την εικόνα της χώρας μου. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να διαφημίσω την Ελλάδα μας και κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν εις βάρος όλων μας. Η εικόνα είναι μπροστά από αθλητικά σωματεία που έρχονται παιδιά να μάθουν την θάλασσα, την ομορφιά της και την ναυτική και ιστιοπλοϊκή τέχνη. Οι υπεύθυνοι αυτών όλων θα έπρεπε να ντρέπονται και να βρουν άλλους τρόπους να εκφράσουν τα παράπονα τους και όχι κάνοντας τέτοιο κακό σε εμας, στην δημόσια υγεία, στα παιδιά και γενικότερα στην Ελλάδα μας.
Απαράδεκτη Ελληνική νοοτροπία.
Κάποιοι προσπαθούμε να κάνουμε την Ελλάδα μας πρότυπο και κάποιοι κοιτάνε το ατομικό τους συμφέρον. Ντροπή μόνο…»