Οι πρώτες δηλώσεις του Έρικ Γέντρισεκ ως παίκτης του ΑΟΞ στο ThrakiSportS!

 

Ο Έρικ Γέντρισεκ αποτελεί αναμφίβολα μια μεταγραφή από το πάνω ράφι για την ομάδα της Ξάνθης, και έρχεται στην Θράκη με «βαρύ» βιογραφικό, αποτελώντας ίσως την μεγαλύτερη μεταγραφή της ομάδας για φέτος. Το ThrakiSportS μίλησε μαζί του, απέσπασε και σας παρουσιάζει τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΑΟΞ…

Ο Έρικ Γέντρισεκ από την Δευτέρα αποτελεί και επίσημα παίκτη του ΑΟΞ, και όντας ένας παίκτης με αρκετά «βαρύ» βιογραφικό, για την μνημονιακή Ελλάδα, αλλά και την Ξάνθη, αφού έχει φτάσει έως τη Σάλκε όπου στέφθηκε Κυπελλούχος Γερμανίας και ήταν συμπαίκτης με τους Νόιερ, Ραούλ , Χούντελααρ και αρκετούς ακόμα, ίσως αποτελεί και την μεγαλύτερη μεταγραφή της Ξάνθης για τη φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Το ThrakiSportS και ο Γιάννης Καρτάλης βρήκε τον Έρικ και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, αποσπώντας τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΑΟΞ, και τώρα σας τις παρουσιάζει.

Ο Έρικ μας μίλησε για λίγο, αλλά ήταν αρκετά περιεκτικός και μίλησε σχετικά με τις πρώτες εντυπώσεις από την ομάδα, αλλά και το τι ήταν αυτό που τον έπεισε να πει τελικά το ναι στην Ξάνθη. Μας μίλησε επίσης και για το αν και ποιούς συμβουλεύτηκε για την ομάδα και την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ αναφέρθηκε και στο ποια θέση προτιμά να παίζει περισσότερο και θεωρεί ότι του ταιριάζει πιο πολύ και φυσικά για τους στόχους της νέας σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

Σε ερώτηση για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδας απάντησε λέγοντας: «Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές, γιατί είδα πως η Ξάνθη είναι ένας πολύ σοβαρός και οργανωμένος σύλλογος, που σου παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για να δουλέψεις και να αφοσιωθείς στο στόχο σου. Αλλά πριν πω το τελικό «ναι» στην ομάδα, έκανα και την δική μου έρευνα».

Ενώ σε ερώτηση για το αν είχε και άλλες προτάσεις και τι τον έκανε τελικά να δεχθεί αυτή της Ξάνθης είπε: «Ναι είχα κάποιες ακόμα επιλογές από ομάδες στη Πολωνία, αλλά και σε άλλες χώρες, όμως η Ξάνθη ήταν η πρώτη ομάδα που μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της και ήρθε πρώτη σε επαφή μαζί μου. Μίλησα με τον κ. Παπαδημητρίου, και μου έδειξε πως η ομάδα με ήθελε 100%, και ότι πίστευε εξ’αρχής σε εμένα. Αυτός ήταν κυρίως ο λόγος που αποφάσισα να πω το ναι στην Ξάνθη».

 

Ο Γέντρισεκ με τον Πάολο Καναβάρο σε αγώνα της Εθνικής Σολβακίας με αυτήν της Ιταλίας

Στη συνέχεια μας μίλησε και για το αν συμβουλέυτηκε κάποιον για την κατάσταση στη χώρα μας, αλλά και την Ξάνθη: «Ναι ρώτησα μερικούς φίλους μου, συμπατριώτες, όπως ο Ρόμπερτ Μακ που έπαιζε στον ΠΑΟΚ, και ο Πάβολ Φάρκας που ήταν παίκτης της Ξάνθης. Όλοι μου είπαν πολύ θετικά λόγια για την Ξάνθη, και πως παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και ότι είναι μια ομάδα που τηρεί τις συμφωνίες που κάνει».

Όσο για το ποια θέση προτιμά να παίζει απάντησε λέγοντας: «Μπορώ να παίξω και στα άκρα, αλλά η θέση που μου αρέσει και είναι πιο φυσική για εμένα είναι αυτή του σέντερ φορ. Και στη Γερμανία όσα χρόνια ήμουν εκεί, και στην Πολωνία μετέπειτα σε αυτήν αγωνιζόμουν κατά κύριο λόγο, και νομίζω πως τα στατιστικά μου και κυρίως τα γκολ που πέτυχα δείχνουν πως μου ταιριάζει περισσότερο το να παίζω σε αυτή τη θέση».

Αναφορικά με τους στόχους της νέας σεζόν είπε: «Στην ομάδα έμαθα πως ήρθε νέος προπονητής, κάτι που σημαίνει πως λογικά θα έχει τις δικές του τακτικές. Εγώ και η ομάδα ελπίζουμε πως παρ’ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δύσκολες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός, να καταφέρουμε να μπούμε στα Play Off, που οδηγούν στο Europa League. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω πως αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

 

Ενώ τέλος σε ερώτηση αναφορικά με το εάν έχει έρθει ξανά στη χώρας μας, απάντησε: «Ναι πριν περίπου 2 εβδομάδες ήμουν στην Ρόδο, για διακοπές με την οικογένεια μου μετά το τέλος της σεζόν. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία στη ζωή μου και ήταν η πρώτη φορά που έρχομαι στη χώρα για διακοπές, και για τόσο μεγάλο διάστημα. Είχα έρθει και παλαιότερα στην Ελλάδα βέβαια, αλλά για λίγο για έναν αγώνα με τον Ολυμπιακό».