110 αθλητές από όλη την Ελλάδα διαγωνίστηκαν στις πίστες του ΕΟΣ Κομοτηνής

 

Ένας ακόμη αγώνας που έχει γίνει θεσμός για την πόλη της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου στην αναρριχητική πίστα του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής. Ο λόγος για τη διεξαγωγή του 9ου Πανελλήνιου Κυπέλλου Ανάπτυξης Νέων Αγωνιστικής Αναρρίχησης

Η πίστα αναρρίχησης που συντηρεί και προπονούνται οι αθλητές του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής είναι από τις 4 ελάχιστες πίστες που υπάρχουν με τέτοιες δυνατότητες σε ολόκληρη την Ελλάδα και  αποτέλεσε για ακόμη μία χρονιά πόλο έλξης των αθλητών, προπονητών, γονέων αλλά και των φίλων του αθλήματος συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά 110 αθλητές  και πάνω από 200 συνοδούς από όλη την Ελλάδα.

Το άθλημα της Αγωνιστικής Αναρρίχησης  από το 2020 είναι επίσημο άθλημα των Ολυμπιακών αγώνων και συγκεντρώνει  μεγάλο ενδιαφέρον από αθλητές όλων των ηλικιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΣ Κομοτηνής για μία ακόμη φορά πρωτοτύπησε, προβάλλοντας  το 9ο Κύπελλο Αναρρίχησης ζωντανά στο διαδικτυακό κανάλι «Youtube» όπου κατάφερε να προσελκύσει  548 χρήστες-θεατές και μάλιστα από αρκετές χώρες στο εξωτερικό όπως τη Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία , Ηνωμένο Βασίλειο αλλά ακόμη και τον Καναδά, κάνοντας γνωστή με αυτό τον τρόπο τόσο την πόλη της Κομοτηνής αλλά και το άθλημα που καλλιεργεί ο Ορειβατικός σύλλογος.

Στη πίστα του ΕΟΣ Κομοτηνής διεξήχθη το αγώνισμα της δυσκολίας δηλαδή στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή αναρρίχησης οι αθλητές προσπάθησαν να φτάσουν στο ψηλότερο σημείο με τη χρήση σχοινιού. Την επομένη, 18 Ιουνίου, στην Προσοτσάνη Δράμας διεξήχθη το άθλημα του Bouldering όπου οι αθλητές σε περιορισμένο χρόνο και σε διαδρομές που δεν ξεπερνούν τα 5 μέτρα ύψος  προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν συγκεκριμένες διαδρομές  χωρίς τη χρήση σχοινιού, με την προστασία στρωμάτων σε περίπτωση πτώσης. Και τα δύο αθλήματα υπάγονται στους κανονισμούς IFSC (Διεθνής Ομοσπονδίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης)  και διεξάγονται υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Ο.Α. (Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης). Όλοι οι αθλητές του ΕΟΣ Κομοτηνής διακρίθηκαν και  δύο αθλήτριες κέρδισαν την 2η θέση στην κατηγορία τους. «Ευχόμαστε οι επιτυχίες τους να συνεχιστούν και στους Ολυμπιακούς αγώνες» αναφέρει ο σύλλογος σε σχετική του ανακοίνωση.