Super League: Ανακοινώθηκε και επίσημα ο διεθνής Σλοβάκος Έρικ Γέντρισεκ στην Ξάνθη!

 

Την τρίτη της μεταγραφή μετά τους Ματίας Κάστρο και Κίκε Μπούλα και ίσως σημαντικότερη βάση βιογραφικού από τις προηγούμενες ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ξάνθη.

Όπως σας είχαμε πληροφορήσει η ομάδα της Ξάνθης βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες σε συνεχείς επαφές με τον Σλοβάκο διεθνή μεσοεπιθετικό με μεγάλη εμπειρία Έρικ Γέντρισεκ, και πλέον η ομάδα της Θράκης ανακοίνωσε τη συμφωνία των δύο πλευρών για την έναρξη της συνεργασίας τους.

Μία αρκετά καλή προσθήκη για την ομάδα της Ξάνθης, που ενισχύει την μεσοεπιθετική της γραμμή και καλύπτει με αυτή την απόκτηση, κατά κύριο λόγο το κενό του Καρίμ Σολτάνι. Ο Γέντρισεκ έρχεται στην Ξάνθη με «βαρύ» βιογραφικό, και οι ιθύνοντες της ομάδας περιμένουν να ηγηθεί των επιθετικών ενεργειών τη νέα σεζόν. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σλοβακία, από όπου και κατάγεται, και σε πολύ μικρή ηλικία μεταπήδησε στη Γερμανία, όπου για σχεδόν 8 χρόνια αγωνιζόταν σε Εθνικές Κατηγορίες, με τα 5 εξ’αυτών να είναι μάλιστα στην Bundesliga.

Αποκορύφωμα αυτών των ετών είναι και η κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας με τη Σάλκε το 2010-2011, έχοντας ως συμπαίκτες τους Μάνουελ Νόιερ, Ραούλ και τον δικό μας Κυριάκο Παπαδόπουλο. Πριν καταλήξει στον ΑΟΞ, ο Γέντρισεκ είχε και πάλι ένα πέρασμα από την πατρίδα του, για λογαριασμό της Σπάρτακ Τρνάβα, ενώ έπαιξε για 3 σεζόν και στην Κρακοβία.

Η ανακοίνωση του ΑΟΞ έχει ως εξής:

«Η Xanthi FC ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Erik Jendrišek».