Κλείδωσε η συμμετοχή του Χρήστου Κατραντζή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

 

To πανελλήνιο πρωτάθλημα θα ήταν ο αγώνας κριτήριο που θα καθόριζε τον αθλητή που θα συμπλήρωνε την ομάδα στα 4×100μ. ελεύθερο που θα κολυμπήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και ο Χρήστος Κατραντζής κέρδισε τη θέση με το σπαθί του.

Ο Ξανθιώτης κολύμβητής έκανε πολύ καλό κατοστάρι στον τελικό του πανελλήνιου με 49.81 χάνοντας μόνο από τον Κριστιάν Γκολομέεβ που τερμάτισε στο εξαιρετικό για την εποχή 49.48. Και οι δυο κολυμβητές προέρχονται από πολύ προπόνηση και το σώμα ακόμα έχει την κούραση της προετοιμασίας. Ο Κατραντζής ωστόσο είχε στόχο στο πανελλήνιο καθώς η ομοσπονδία είχε ξακαθαρίσει πως η θέση στη σκυτάλη 4Χ100μ. που είναι κενή θα καλυφθεί μετά τους αγώνες στο ΟΑΚΑ, κρίνοντας από την παρουσία των αθλητών.

Η εμφάνιση του Θρακιώτη κολυμβητή ήταν η καλύτερη πλην Γκολομέεβ, είναι και ο πιο έμπειρος σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις από τους υπόλοιπους, μη μέλη της 4×100μ. οπότε δεν τίθεται θέμα επιλογής, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά και το sportsfeed. Με την αξία του, λοιπόν, ο Χρήστος Κατραντζής μετά τόυς περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο αλλά και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της Βαρκελώνης το 2013 και του Καζάν το 2015, θα είναι παρών (και) στη Βουδαπέστη.