Στο πλευρό των κοριτσιών της Εθνικής στην Τσεχία και 10 μαθητές του Συλλόγου Ρομποτικής Ξάνθης!

 

Δεν τα κατάφερε η Εθνική Γυναικών. Για να ακριβολογούμε, τα κατάφερε μια χαρά, ωστόσο μετά και την μεγαλειώδη πρόκριση επί της Τουρκίας, που σήμανε έτσι κι αλλιώς τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, είχε καλλιεργηθεί η προσδοκία του μεταλλίου.

Τελικά η Ελλάδα με δυο ήττες στον ημιτελικό με την Γαλλία και στον μικρό τελικό από το Βέλγιο, κατέλαβε την τέταρτη θέση και έμεινε εκτός βάθρου, στο ψηλότερο σκαλί του οποίου ανέβηκε η Ισπανία με δεύτερη την Γαλλία και χάλκινο το Βέλγιο. Αυτό ωστόσο που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι στα κρίσιμα ματς μεταλλίου της Εθνικής υπήρχε και θρακιώτικη κερκίδα στο γήπεδο, στο πλευρό των κοριτσιών της Εθνικής μας.

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Τσεχία και συγκεκριμένα στην Πράγα η Ξανθιώτικη αποστολή ρομποτικής που συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής που διοργανώνουν τα τμήματα Μαθηματικών και Φυσικής του Πανεπιστημίου του Καρόλου, με τους μαθητές αλλά και τους συνοδούς τους, την πρόεδρο του Συλλόγου Ρομποτικής Ξάνθης Μαρίας Γκαγκώνη, αλλά και τον προπονητή Παναγιώτης Γιάννη, να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και να επισκέπτονται την Εθνική Γυναικών, παρακολουθώντας από κοντά τους αγώνες.