Προσπάθησε αλλά χάρισε μόλις έναν βαθμό στην προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας ο Ιάσονας Θανόπουλος

 

Δεν κατάφερε να χαρίσει κάτι παραπάνω από έναν βαθμό στην συγκομιδή της Εθνικής Ομάδας Στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Εθνικών Ομάδων ο Ιάσονας Θανόπουλος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος της δισκοβολίας πριν μια εβδομάδα στην Πάτρα είχε καλύτερη βολή στα 54.40 μέτρα και κατετάγη ενδέκατος (στους έντεκα). Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και αν επιβεβαίωνε το ατομικό ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, τα 56.01μ, πάλι 10ς θα ήταν και απλά θα ανέβαινε μια θέση και θα κέρδιζε έναν πόντο, βάζοντας από κάτω τον Ουκρανό Ιβαν Πανασιουκ που είχε καλύτερη βολή στα 54.73μ.

Το καλό είναι ότι ο λευκορώσος Βίκτορ Τρους με 58.35μ έμεινε μόλις 9ος, κάτι που σημαίνει ότι μείωσε η Λευκορωσία με την οποία δίνουμε μάχη για την παραμονή στην κατηγορία μόνο κατά δύο πόντους. Νικητής αναδείχθηκε ο γερμανός Ρόμπερτ Χάρτινγκ με 66.30μ που είναι η καλύτερη επίδοση του φέτοε.

Σημασία έχει ότι ο Θανόπουλος μετά από σχεδόν τρία χρόνια απουσίας δείχνει να σταθεροποιείται κοντά στα 55 μέτρα και έχει σαφώς πολλά ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Θυμίζουμε ότι  ο Θανόπουλος είναι γιος του ασημένιου ολυμπιονίκης της πάλης το 1984 στο Λος Άντζελες Δημήτρης Θανόπουλος, φοιτά στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και για τον λόγο αυτόν έχει αυτήν την περίοδο εκδώσει το δελτίο του στον ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.